20. 05. 2008.

ČELIK ISPUNIO USLOVE ZA LICENCU


Drugostepena komisija za licenciranje NS BiH, na svom zasjedanju održanom danas u Sarajevu, uvažila je žalbu nogometnog Čelika i odobrila zeničkom premier ligašu nastupe na evropskoj sceni. Ovom odlukom Čelik je zajedno sa nekolicinom bh premijer ligaša ispunio uslove za licencu.
Današnjom odlukom savladane su administrativno-pravne prepreke za nastupe u Evropi, čime je uspješno krunisan višemjesečni rad Upravnog odbora i administracije kluba na čelu sa direktorom Zaimom Mujezinovićem. Cjelokupan posao obavljen je zahvaljujući velikom zalaganju i opredjeljenjima svih zaposlenih u klubu da na bogatoj tradiciji, izgrade imidž, modernog i jakog kluba koji će redovno nastupati na međunarodnoj sceni. Uprava je dva kola prije kraja prvenstva svoj dio posla u velikoj mjeri odradila. Stručni štab i igrači su na najboljem putu da to i sami učine.


Kako je najavio na press konferenciji nakon utakmice sa Jedinstvom, šef stručnog štaba Ivo Ištuk: “ Susreti sa Orašjem i Sarajevom, biće potvrda naših dobrih rezultata u ovogodišnjem prvenstvu. Imamo veliki dug prema Upravi, gradu i svim navijačima koji nas nisu ostavljali ni kada je bilo najteže. Naš cilj je nastup na evropskoj sceni i od toga nećemo odustati do posljednjeg sudijskog žvižduka.“, izjavio je trener Čelika, Ivo Ištuk.

Nema komentara: