29. 05. 2008.

POBJEDA ZA EVROPU


Dva dana prije gostovanja na Koševu, gdje je Čeliku neophodna pobjeda za izlazak na međunarodnu scenu, u redovima zeničkog premijerligaša, vlada veliki optimizam. „Crveno – crni“ teoretski su igri u i borbi za naslov prvaka, što je razlog više da uz podršku velikog broja navijača ovog kluba koji će u subotu krenuti za Sarajevo, izabranici trenera Ive Ištuka, pokušaju doći do tri boda.


„Kraj je sezone i hladne glave i vruća srca ono su što nam treba pred utakmicu sezone. Ekipi smo u značajnoj mjeri vratili svježinu i više smo posvećeni psihološkoj pripremi igrača za ovu važnu utakmicu. Sarajevo je odlična ekipa, skup znalaca ali nama samo pobjeda odgovara i nemamo šta čekati. Napast ćemo koliko nam domaćin svojom postavkom igre dozvoli i u apsolutnom nadigravanju, pokušati ostvariti naš cilj. Ovo je utakmica kojom krunišemo naš dosadašnji rad. Sami odlučujemo o svojoj sudbini, imat ćemo veliku podršku navijača, velike motive i na nama je da pokažemo šta znamo. Idemo na sve ili ništa.“, kaže Ivo Ištuk.


Za kapitena i jednog od najboljih pojedinaca u proljetnom dijelu lige, kapitena Nermina Šabića, naredna utakmica na Koševu je velika prilika za afirmaciju mlađih igrača.
„Na Koševu nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti. Mislim da je učešće u Kupu UEFa, naročito za mlađe igrače, velika promocija i da je moraju iskoristiti. Ipak bez obzira na ishod duela sa Sarajevom, mišljenja sam da je ovogodišnja sezona za nas bila veoma uspješna.“, zaključio je Nermin Šabić

1 komentar:

Anonimno kaže...

znal se dal na koševo idu voz ili autobusi.i ako idu odakle kreću i u kolko sati.