31. 05. 2008.


Sarajevo – Čelik 3:0

1:0 Raščić (7), 2:0 Handžić (45), 3:0 Maksimović (81).
SARAJEVO - Olimpijski stadion Asim
Ferhatović Hase – Koševo. Gledalaca: 4.000. Sudija: Edin Golać (Banović).
Žuti kartoni: Handžić, Hadžić (Sarajevo), Lukačević, Marković (Čelik).
SARAJEVO: Hamzić, Bučan, Hadžić /od 68. Maksimović, Duro, Milenković, Bašić, Stajić, Džakmić, Raščić, Turković, Handžić /od 60. Magazin / od 80. Suljević. Trener: Husref Musemić.
ČELIK: Burić, Lukačević, Salčinović, Hadžić, Šabić, Novaković /od 46. Revaniera, Imamović /od 46. Karić, Pupčević /od 46. Mašić, Moranjkić, Jusić, Marković. Trener: Ivo Ištuk.

NK Čelik je jučer doživio novi poraz na gostovanju ovaj put u vjerovatno najvažnijoj utakmici sezone u kojoj je Čelik pobjedom mogao do drugog mjesta i Kupa Uefa.
Bordo tim je poveo u 7. minuti. Handžić je proigrao Hadžića, koji je s lijeve strane ubacio za Raščića, a ovaj iz blizine pogodio za 1:0. Čelik je prvi put zaprijetio u 11. minuti, preko Lukačevića iz slobodnog udarca, no Hamzić je odbranio. Sarajevo je povećalo prednost u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kada je Handžić efektnim udarcem zakucao loptu ispod prečke Burićevog gola. Čelik je u drugom poluvremenu napravio dvije dobre prilike preko Mašića i Hadžića,ali je izostala realizacija.Konačan rezultat postavio je rezervista Maksimović u 81. minuti, kada je iz blizine plasirao loptu u Burićevu mrežu.

Susret je pratilo oko 300 Robijaša koji se nažalost ni ovu utakmicu nisu proslavili svojim navijanjem,a ovo gostovabnje pamtiće se i po nekoliko međusobnih tuča.

Čelik je trećim mjestom izborio nastup u Intertoto kupu koji krece već 21.juna, a provnik će biti predstavnik Crne Gore FK Grbalj.

Nema komentara: