24. 05. 2008.

SUMNJIVO 29.KOLO PREMIJER LIGE

Da nije žalosno, bilo bi smiješno?!

Utakmicu 29. kola Premijer lige BiH u fudbalu, između Lakataša i Modriča Maxima, sudiće Robert Zrilić iz Banja Luke.Njemu će u obavljanju „arbitraže po nalogu iz saveza“ u ovom meču asistirati sugrađani Goran Lepir i Ratko Kunić. Četvrti sudija da ne bi šta, slučajno pošlo po zlu je kontraverzni Duško Pekija iz Prijedora.Postavlja se pitanje, kako je moguće da se za utakmicu koja odlučuje o prvaku BiH delegiraju sudije iz Banja Luke, od koje su Laktaši udaljeni svega 15 kilometara, a da se pri tome gosti uopšte ne bune? Špekuliše se o namještenoj utakmici, kako su to klubovi iz RS nerijetko radili u završnicama šampionata, a po nalogu iz FS RS, te ljudi iz ovog entiteta u NS/FS BiH. Sve su to radili pod plaštom, tobožeg, nacionalnog inetersa, koje li ironije, u sportu gdje treba da prevladava sportski duh, viteštvo i fair – play. Da ne bude zabune štimali su i klubovi iz Federacije BiH!Sve pomenuto o delegiranju sudija u pomenutoj utakmici je jedna od činjenice koje ukazuju na apsolutnu neregularnost Premijer lige BiH!

Jedina ekipa koja se žalila na izbor sudija u ovom kolu je ekipa NK Posušje , ali je njihova žalba odbijena od strane N/FS BIH.Iz NK Posušje žalili su se da ne žele da im utakmicu u Žepču sudi Rusmir Mrković, jer ističu kako ih je u ovoj sezoni „pokrao, gdje god im je dijelio (ne)pravdu“.

ZENICA : NK Čelik - NK OrašjeSUDIJA : Vukasović Radislav ( Trebinje)POMOĆNICI: A1 - Janjić Siniša (Bijeljina)A2 - Bojanić Dragan (Bijeljina)BIHAĆ : NK Jedinstvo - FK SarajevoSUDIJA: Arnautović Midhat (Tuzla)LAKTAŠI : FK Laktaši - ModričaSUDIJA: Zrilić Robert (Banja Luka)TUZLA: FK Sloboda - VeležSUDIJA: Siniša Zrnić (Zenica)MOSTAR: NK Zrinjski - FK SlavijaSUDIJA: Pilav Elmir (Sarajevo)TREBINJE: FK Leotar - NK TravnikSUDIJA : Blažević Antonio (Višici)SARAJEVO : FK Željezničar - ŠirokiSUDIJA: Radiša Dejan (Banja Luka)ŽEPČE: NK Žepče - NK PosušjeSUDIJA : Mrković Rusmir (Sarajevo)

Nema komentara: