16. 06. 2008.

ČELIK PRIJAVIO TIM ZA INTERTOTO KUP


Uprava Nogometnog kluba Čelika danas je za nastup u Intertoto kupu prijavila još dva igrača. Riječ je o pojačanjima, golmanu Bojanu Tripiću i napadaču Arminu Kapetanu, pristiglim na Bilino polje u prošloj sedmici. Pored njih, Zeničani su za utamkice prvog kola Intretoto kupa protiv crnogorskog Grblja ranije u UEFA prijavili još 20 igrača, prvotimce iz prošle sezone. Među onima na koje trener Ivo Ištuk računa i u Evropi je Emir Hadžić.

Naime, proteklih dana bilo je govora kako bi on mogao napustiti klub, ali po svemu sudeći, i u narednoj sezoni Hadžić ostaje Čelikovac. Do petka trener Ištuk u UEFA ima pravo prijaviti još jednog fudbalera za Intertoto kup, čime bi zaokružio listu na 23 dozvoljenja fudbalera.
Prvi susret prvog kola pomenutog evropskog takmičenja Čelik će igrati u subotu na Bilinom polju. Inače, igrači crnogorskog prvoligaša već su doputovali u Bosnu i Hercegovinu. Za utakmicu sa Čelikom pripremaju se u Istočnom Sarajevu, a najavljuju kako imaju velike ambicije u ovom takmičenju.
Sa druge strane, Ištuk je i danas potvrdio kako će utakmice u Intertoto kupu Čeliku poslužiti isključivo kao jače pripreme pred narednu sezonu u Premijer ligi BiH. Zeničani javno govore da će u predstojećem prvenstvu jurišati na titulu.

Nema komentara: