03. 06. 2008.

NAKON DUELA SA SARAJEVOM


Nogometaši Čelika zakazali su u utakmici koja im je u slučaju pobjede mogla donijeti nastup u prvom pretkolu Kup-a UEFA. Sarajevo je nadigralo tim sa Bilinog polja, koji je uprkos porazu, izborio nastup u Intertoto Kupu, što će crveno crnim biti šesto učešće u nekom od euro – kupova.
„Katastrofalno smo odigrali. Imali smo idealne uslove za igru, nemamo se na što žaliti. Ekipa je potpuno ispuhala, fizički pala, na što sam i ranije ukazivao. Šteta što što lako propustili priliku da igramo u Kupu UEFA ali život ide dalje. Sigurno je da možemo izvući pouke iz utakmice na Koševu. Uostalom, ovog proljeća sa gostovanja smo donijeli samo jedan bod, što je premalo da bi se napravio bolji rezultat.“, kaže Ištuk.
Trener Zeničana kaže, kako će narednih dana biti urađene analize ali da već sada može reći kako je cilj ispunjen.
„Pred početak sezone smo kazali kako želimo među 4 – 5 ekipa. Evo završili smo kao treći, ipak ćemo igrati u Evropi. Bukvalno do zadnjeg kola bili smo u igri za titulu prvaka. Nismo uspjeli, a Modriči čestitam na osvojenoj tituli.“, kaže Ištuk.
Stručni štab i uprava kluba održat će sastanak na kojem će biti donesena odluka, kada će ekipa početi pripreme za nastup u Intertoto kupu. Većini igrača istekli su ugovori, a prema naznakama, sa nekima neće ni biti pregovora oko njihovog ostanka na Bilinog polju. Istovremeno, vode se pregovori sa nekoliko igrača iz BiH koji bi predstavljali pojačanja na bočnim pozicija, u veznom redu i napadu.

redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: