02. 06. 2008.

U NORMALNOJ ZEMLJI MODRIČI BI ODUZELI TITULU

Zanimljivo je da su samo kolo prije kraja PL, novi "šampioni" na očigled cijele sportske javnosti Bosne i Hercegovine namjestili utakmicu u Laktašima, u kojoj su domaćini izborili važna tri boda za ostanak u elitnom rangu BH fudbala...

Ekipa, Modriča Maxime kao što je opće poznato, novi je šampion Premijer lige Bosne i Hercegovine. Modričani su početkom sezone najavili kako su uvjereni u osvajanje trofeja i izlaska u Europu, te su se na kraju sezone njihova nadanja i predviđanja i obistinila.
Zanimljivo je da su samo kolo prije kraja, novi "šampioni" na očigled cijele sportske javnosti Bosne i Hercegovine namjestili utakmicu u Laktašima, u kojoj su domaćini izborili važna tri boda za ostanak u elitnom rangu BH fudbala.


Podsjetimo se, isto su kolo na Grbavici snage odmjerili Željezničar i Široki Brijeg. Pomenuta utakmica bila je pod lupom javnosti zbog navodnih špekulacija kako je rukovodstvo Širokog Brijega spremno platiti velike sume novca plavima samo kako bi im prepustili tri boda, potrebna za osvajanje titule prvaka BiH. Ipak, Željo je pokazao još jednom ove sezone da je karakterna ekipa i Široki porazio rezultatom 2:1.

Vraćamo se u Laktaše. Desetak minuta pred kraj utakmice, isto kao i na Grbavici rezultat je 1:1. U trenutku kada je spiker na stadionu u Laktašima javio da Željezničar vodi protiv Širokog Brijega, te da je Modriči titula osigurana nevezano za rezultat trenutnog meča, igrači Modriče poptuno providno i perfidno propustili su napadače Laktaša da postignu gol i na kraju pobjede sa 2:1.

Da je pomenuta utakmica potpuno neregularna dokaza ima puno, a jedan od njih je i činjenica da je izvještač BH radia 1, Bojan Božić fizički napadnut nakon što je za svoju medijsku kuću u direktnom prijenosu javio kako je postignut totalno neregularan gol.
Hoće li nova struktura Nogometnog saveza jednog dana oduzeti titulu Modriča Maximi zbog ove i sličnih stvari ostaje da se vidi u budućnosti!

Nema komentara: