19. 06. 2008.

ZENIČANI SPREMNI ZA SUBOTNJI DUEL


U prvom kolu intertoto kupa Čelik će u subotu 21. juna na Bilinom polju ugostiti sastav OFK Grbalja iz Crne Gore. Više pojedinosti o narednom međunarodnom nastupu zeničkog premijer ligaša, saopšteno je na današnjoj press konferenciji. O predstojećoj utakmici danas su govorili trener Boris Gavran i nogometaš Almir Hasanović. Prema posljednjim informacijama crnogorci su od utorka na pripremama u Istočnom Sarajevu, dok se zenički premijer ligaš za subotnji duel priprema u Zenici.
Nakon duže vremena zenički ligaš izlazi na međunarodnu scenu, i biće to ujedno i prilika za zeničke ljubitelje nogometa da dolaskom u što većem broju i podrškom sa tribina pomognu prolazu u drugo kolo.
O pripremama za utakmicu protiv OFK Grbalj, trener Boris Gavran na današnjoj press konferenciji između ostalog izjavio je sljedeće: „Od završetka lige nije prošlo puno vremena. Pokušali smo da oživimo ekipu i da podignemo fizičku spremu na zadovoljavajući nivo. Kada je u pitanju protivnik imamo informacije da se radi o kvalitetnoj ekipi, koja je i prošle godine igrala u Intertoto kupu. Nama je prioritet naredna ligaška sezona, ali ćemo učiniti sve da zabilježimo povoljan rezultat pred revanš u Nikšiću.“, završio je ovim riječim svoje izlaganje Boris Gavran.
Slično razmišlja i Almir Hasanović, jedan od najpouzdanijih igrača u zeničkom ligašu. „Rasploženje u timu je na visokom nivou, svi smo zdravi i maksimalno motivisani. Nakon duže vremena Čelik ponovo igra u Evropi, i ja bih iskoristio priliku da pozovem zeničku publiku, da nam svojim fer i korektnim navijanjem pomogne da dođemo do povoljnog rezultata.“, zaključio je Almir Hasanović.
Prema najavama trenera Borisa Gavrana, u subotu bi na travnjak trebao istrčati sljedeći sastav Čelika: Burić, Jurčević, Moranjkić, Marković /Imamović/, Pupčević, Šabić, Salčinović, Karić, Novaković, Hadžić.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Svi na Bilino!!!!!!!!
NAJJAČI GRAD,TO SVAKO ZNA,NAJJAČA JE ZENICA!!!!