09. 08. 2008.

ČELIK DANAS PROTIV ŠIROKOG


Odlična igra i pobjeda protiv Sarajeva na otvaranju nove premijerligaške sezone, u Čelikove je redove donijela dodatni optimizam uoči gostovanja u Širokom Brijegu. Pozitivna razmišljanja pred put na Pecaru, u stručnom štabu «crveno – crnih» nisu pomutile ni povrede četvorice prvotimaca.

Hadžić je protiv Sarajeva zaradio blaži potres mozga, tek u srijedu odradio je lakši trening. On je veliki borac i tvrdi da će biti spreman za derbi… Šabić i Osmanović također su roviti i treniraju smanjenim intenzitetom, dok je trenutno najteža situacija sa Čolićem, čiji je nastup na Pecari teško očekivati. I pored svih problema, očekujemo da ćemo protiv Širokobriježana prikazati dobru igru. Cilj je da ostanemo neporaženi i na Pecaru idemo bez bijele zastave.“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Benjamin Terzić, prvi pomoćnik Ive Ištuka, šefa Čelikovog stručnog štaba.

Među kandidatima za početni sastav su Pupčević i Marković koji nisu igrali protiv Sarajeva. Prema Terzićevim riječima, Marković će se vratiti na mjesto stopera, dok bi Jurčević trebao sa stopera trebao biti vraćen na svoju poziciju, desnog bočnog, gdje je protiv Sarajeva igrao Čolić.

„Poslije velike pobjede protiv Sarajeva nema razloga da sumnjamo u naše mogućnosti. Široki Brijeg zaslužuje sve komplimente ali ako ponovimo subotnju igru, sigurno nećemo izgubiti.“, optimista je Armin Kapetan, Čelikovo pojačanje iz Jedinstva.

Ekspedicija nogometnog kluba Čelik put Širokog Brijega kreću u petak, a do utakmice će boraviti u Međugorju, gdje će Ištuk obaviti posljednji trening uoči derbija.
Glavni sudija meča u Širokom Brijegu biće Mevludin Efendić iz Sarajeva sa pomočnicima Rusmirom Bašićem iz Sarajeva i Miroslavom Biletićem iz Stoca. Utakmica Široki Brijeg-Čelik igra se 9.8.2008 na Pecari sa početkom u 20,30 minuta.



Nema komentara: