14. 08. 2008.

ČELIK KOMPLETAN PRED SUSRET SA TRAVNIKOM


Poraz u Širokom Brijegu u prošlom kolu već je zaboravljen i nogometaši Čelika mislima su okrenuti narednom susretu 3. kola protiv Travnika. Kako je najavio na današnjoj press konferenciji šef stručnog štaba Čelika, Ivo Ištuk za naredni prvenstveni duel imati na raspolaganju sve nogometaše.
Rezultatski težak poraz u Širokom Brijegu, nije uzrokovao veliki potres na Bilinom polju, na kojem su uvjereni u drugu ovosezonsku pobjedu.
„Travničani su slabiji nego prošle godine i mislim da bi sve osim naše pobjede bilo ravno senzaciji. Kvalitetniji smo i nećemo dozvoliti da nam se ponovo prošla godina kada su nam komšije otkinule 4 boda i time uskratile radost osvajanja titule prvaka BiH.“, kaže Emir Hadžić, koji je zbog povrede glave propustio meč na Pecari.

Čelikov trener, Ivo Ištuk najavio je da će u odnosu na prethodna dva meča, njegov tim doživjeti određene promjene. Na mjestu štopera debitovat će Crnogorac, Igor Mudriša, a igrat će u tandemu sa Bojanom Markovićem. Ištuk je odlučio odmoriti i U-21 reprezentativca, Adnana Zahirovića.
O predstojećem susretu sa Travnikom, trener Ivo Ištuk, na današnjoj press konferenciji izjavio je sljedeće: „Moramo ostati mirni nakon prve dvije utakmice. Bilo je određenih problema u zadnjoj liniji naročito protiv Širokog. Zbog toga ćemo odmoriti neke igrače i utakmica protiv Travnika će biti u nešto izmjenjenom sastavu naročito u zadnjoj liniji. Jeste to komšijski derbi, ali mislim da mi imamo više znanja i kvaliteta i da ćemo sigurno dobiti utakmicu.“, poručio je „Robijašima“, čelikov trener.

Nema komentara: