29. 08. 2008.

ČELIK-VELEŽ 30.08. 20:00



Premijer nogometna liga BIH nastavlja se narednog vieknda utakmicama petog kola. Nogometaši Čelika u subotu 30. augusta sa početkom u 20 sati ugostiće ekipu Veleža. Tim povodom danas je u nogometnom klubu Čelik održana press konferencija.
Gosti iz Mostara u Zenicu stižu optereći mnogobrojnim problemima, prije svega lošim rezultatskim učinkom, dok je zeničkom premijer ligašu nakon poraza u Tuzli potrebna pobjeda.


Na današnjoj press konferenciji u NK Čelik, o predstojećoj utakmici govorili su trener Benjamin Terzić i nogometaš Elvir Čolić.
„Nama je iskreno žao što se Velež nalazi u teškoj situaciji. Mi iz stručnog štaba već sedam dana upozoravamo igrače na maksimalan oprez i ozbiljnost u pristupu susretu. Sve ćemo podrediti tome da utakmicu riješimo u svoju korist i mislim da ćemo uz podršku naših navijača u tome uspjesti.“, izjavio je prvi pomočnik Ive Ištuka, trener Benjamin Terzić.
Bivši igrač mostarskog premijer ligaša, a sada jedno od pojačanja u redovima crveno crnih, Elvir Čolić, bio je škrt na riječima ali je njegova poruka jasna: „Ja prije svega vjerujem u našu dobru igru na Bilinom polju. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Veleža i nadam se sigurnoj pobjedi.“.

Prema najavama trenera Terzića, u subotnjem meču zbog povrede u Tuzli neće nastupiti Emir Hadžić, dok je optimista i nada se da će Armin Kapetan sanirati povredu i zaigrati pred protiv Veleža. Jedine dileme stručnog štaba su u stoperskoj liniji a tačan sastav znaće se nakon sutrašnjeg treninga.
Utakmica 5. kola Premijer lige Čelik-Velež, igra se 30. augusta sa početkom u 20 sati
.


Nema komentara: