01. 08. 2008.

MUP ZDK O UTAKMICI ČELIK SARAJEVO


Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko dobojskog kantona /MUP ZDK/ saopćava da je održan sastanak Štaba, imenovanog za planiranje i realizaciju mjera obezbjeđenje nogometne utakmice između NK Čelik i FK Sarajevo, koja se će u subotu, 2. avgusta odigrati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Policijska uprava I je sačinila Plan mjera i radnji na obezbjeđenju navedene utakmice, a imajući u vidu da se radi o utakmici visokog rizika, Ministarstvo će preduzeti potrebne mjere, kako bi se navedena utakmica održala u bezbjednim uslovima i kako bi bilo spriječeno bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana.MUP ZDK poziva navijače da se pridržavaju Zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu sa planiranim aktivnostima povodom predstojeće utakmice.

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali prema planiranim mjerama, postupiti u skladu sa Zakonom o bezbjednosti održavanja sportskih takmičenja u ZDK čije odredbe su usaglašene sa Zakonskim propisima o bezbjednosti i posebno sa propisima FIFA-e i Evropskom konvencijom o nasilju i nedoličnom ponašanju gledalaca na sportskim priredbama, posebno na nogometnim utakmicama,kojim je zabranjeno unošenje na stadion bilo kakvih ošrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje,pirotehničkih sredstava,petardi,baklji i slično,te alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka .

Na ulazima u stadion, vršit će se pregled svih lica radi sprečavanja unošenja u stadion navedenih predmeta, a osobama koje i pored upozorenja pokušaju unijeti u stadion takve predmete, neće biti dozvoljen ulazak u stadion,saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Nema komentara: