22. 08. 2008.

Najava:Sloboda-Čelik 23.08. 20:00


Premijer nogometna liga BIH nastavlja se narednog vikenda utakmicama 4.kola.Nakon susreta sa Travnikom Čelik u narednom kolu putuje u goste vodećoj Slobodi.

Benjamin Terzić, prvi pomočnik Ive Ištuka, na današnjoj press konferenciji izjavio je sljedeće:
»Sloboda jer za nas uvijek neugodan protivnik..Idemo u Tuzlu da pošteno odigramo i da se nadigravamo sa tuzlacima.Odigraćemo pošteno i samo tako možemo računati na povoljan ishod susreta.»,zaključio na kraju izlaganja trener Benjamin Terzić.
Slično razmišlja i uvijek pouzdani Bojan Marković:»Mi moramo biti jaki ,korektni i čvrsti i samo tako možemo doći do bodova.Povoljan rezultat u Tuzli bi nam puno značio u nastavku prvenstva.»Prema najavama trenera Terzića, za sada se na povrede žale Kapetan i Šabić, ali očekuje da će biti spremni do subote.

TUZLA- Nakon teškog gostovanja u Lukavici, u kojem je skoro pola tima stradalo od nasrtaja protivničkih igrača, zdravstveni bilten Tuzlaka polako se popravlja.

Većina je igrača u trenažnom pogonu, a pravo nastupa na ovoj utakmici konačno će steći i veznjak Muamer Zoletić, koji je, zbog crvenog kartona iz prošle sezone, pauzirao u prva tri prvenstvena kola.

- Lijepo je vidjeti tabelu. Nakon toliko godina, Sloboda je prva i svakako da imamo razloga za zadovoljstvo. No, rezultatski uspjesi u prva tri kola neće nas pokolebati. Čvrsto stojimo na zemlji i svjesni smo situacije. U subotu dočekujemo Čelik, kojem se želimo revanširati za prošlosezonski nezasluženi poraz. I tamo smo, kao i u Istočnom Sarajevu, dobili batine i sudije su nas pokrale. Nismo zaboravili tu utakmicu, ali ćemo naše prijatelje iz Zenice i Čelika dočekati kako i dolikuje sportskim rivalima.

No, poručujem Čeliku da ostavi svaku nadu kod kuće, jer smo trenutno kvalitetniji sastav - optimistično je rekao sportski direktor Slobode Enes Mešanović.

Tuzlaci su, u međuvremenu, postali jači za dvojicu fudbalera. Jučer su u prostorijama kluba jednogodišnje ugovore potpisali Mirza Mešić i Vladimir Karalić pa će biti u kombinaciji za duel sa Čelikom.

Čelik je posljednji put gao gost na Tušnju ostao neporažen još dalekog 23. marta 2002. godine (1:1), govori statistika međusobnih duela ekipa iz Tuzle i Zenice. Inače, prema tim podacima Sloboda je mnogo uspješnija ekipa, jer od tada Zeničani su im uspjeli postići svega jedan gol u Tuzli, dok je Sloboda često znala i iznenaditi na Bilinom Polju.

Tako su baš te sezone kada se Čelik posljednji put radovao u Tuzli, u Zenici slavili sa 2:0. Bod u Zenici su uzeli i 2003. i 2006. godine, a da iznenade domaćine prošle sezone im nije dopustila sudijska trojka.

Za razliku od tuzlanskih „crveno-crnih", Zeničani, kako smo već i rekli, na Tušnju redovno gube, ali i redovno dobro namuče domaćine, s obzirom da duel ove dvije ekipe uvijek privuče veliki broj gledalaca na Tušanj.

Ekipa Čelika je u proteklim sezonama gubila rezultatima od 3:0 do 1:0, a jedini gol u Tuzli od kako se igra zajednička Premijer liga BiH, Zeničani su dali u aprilu 2003. godine kada su izgubili 2:1. Golove su tada za Slobodu dali Sarajlić i Mešanović, a za goste Hasančić.

S obzirom na veliko interesovanje za derbi utakmicu 4. kola Premijer lige BiH, koju u subotu na stadionu Tušanj sa početkom u 20. sati igraju stari rivali FK Sloboda i NK Čelik, menadžment kluba je ulaznice za ovu utakmicu odlučio pustiti u prodaju dan ranije.


Nema komentara: