31. 08. 2008.

NK ČELIK - FK VELEŽ 1:0


ZENICA –Stadion Bilino Polje.
Gledalaca : 5000
Sudija: Mithat Arnautović (Bihać)
Žuti kartoni : Gafurović (Čelik), Railić, Škaljić (Velež)
Crveni Karton: Gafurović drugi žuti

ČELIK: Tripić, Purić (od 65. Zahirović ), Jurčević, Salčinović, Šabić, Čolić, Pupčević, Morankić, Kapetan (od 75. Gafurović), Osamnović (od 59. Dilaver), Marković. Trener: Ivo Ištuk

VELEŽ: Efendić, Kazazić, Kadrić, Škaljić, Railić, Brkan (od 75. Zolj), R.Demić, Delalić, Drakul, Jahović (od 85. Šejtanić), Obad. Trener: Ekrem Hasanbegović

Fudbaleri Čelika su teže od očekivanog savladali ekipu Veleža iz Mostara. Mostarci su u Zenicu stigli sa jasnim ciljem da pokušaju ostati neporaženi i malo je nedostajalo da naprave pravo malo iznenađenje. Ono što čelikovim nogometašima nije uspijevalo tokom cijele utakmice, da savladaju sigurnog Efendića, u prvoj minuti sučeve nadoknade učinio je nogometaš kojeg je Ivo Ištuk u igru uveo u 75. minuti. Akciju je započeo Čolić kada sa svoje polovice terena šalje loptu pred protivnički šesnaesterac. Na 17 metara glavom je skreće Marković, a Gafurović u padu sa 8 metara pogada mrežu Veleža.
Čelikovi nogometaši i stručni štab radost su podijelili sa manjim brojem svojih navijača, jer su oni najvatreniji, demonstrativno stadion napustili u 83. minuti. Strahovanja trenera Ištuka da bi utakmica sa Veležom, u kojoj Čelik zbog povrede nije imao svog jedinog pravog napadača, Hadžića, pokazala su se opravdanim. „Crveno – crni“ su svih 90 minuta bili na polovini gostiju, stvarali su prilike, šutirali po golu ali udarci Šabića, Kapetana i Purića završavali su ili u naručju sigurnog Efendića ili pored gola.
Ipak treba izdvojiti šuteve Šabića iz slobodnih udaraca. U 4., 14. i 60. minuti čuvar mreže Veleža branio je udarce najboljeg pojedinca meča, a u 56. minuti Šabicev silovit šut sa 30 metara završio je na gredi. Imali su idealne prilike i Kapetan u 27. Edis Osmanović u 33. i Marković u 35. minuti ali nisu bili precizni. Velež je igrao klasični bunker i njegove nogometaše 4 minute sučeve nadoknade dijelile su od podviga. Jedini udarac prema golu domačina Mostarci su uputili u 64. minuti, kada je Adis Jahović sa 30 metara jedva dobacio do Bojana Tripića.

Nema komentara: