14. 09. 2008.

FK MODRIČA-NK ČELIK 2:0

MODRIČA - Stadion “Dr Milan Jelić”.
Strijelci:1:0 Savić (65), 2:0 Miljković (90)Gledalaca: 1.000.
Žuti kartoni: Zafirović, Bogičević, Ristanić (Modriča Maxima), Pupčević (Čelik).
MODRIČA MAXIMA: Hadžiđulbić, Vasić, Ćosić, Vasiljević, Bogičević, Ristanić, Savić/od 87. Radulović/, Zafirović/od 66. Lukić/, Bojić, Stokić, Miljković. Trener: Mitar Lukić.
ČELIK: Tripić, Mudreša, Hasanović, Jurčević, Purić, Salčinović, Hadžić, Šabić/od 33. Čolić, Pupčević, Dilaver/od 46. Osmanović, Marković. Trener: Ivo Ištuk.Sudija: Rusmir Mrković /Sarajevo/.

Čelik je doživio treći poraz ove sezone ovaj put od ekipe Modrića Maxime. Prvu veliku šansu na utakmici stvorili su domaći fudbaleri. Igrao se 14. minut kada je Joco Stokić izašao sam ispred Bojana Tripića, ali je nekadašnji golman FK „Modriča-Maxime“, a sada NK „Čelika“, odlično intervenisao. Na isteku 30. minuta Zafirović je uposlio Vladimira Miljkovića, koji sjajno šutira sa 20-ak metara, ali lopta pogađa prečku i odbija se na gol liniju. U 37. minutu Dario Purić nenamjerno je pogodio loptom u glavu Božidara Ćosića koji je pao kao pokošen. Igrači su bili u šoku, intervenisali su doktori oba tima, čak su i kola Hitne pomoći ušla na teren, ali nakon par minuta, Ćosić je došao sebi i nastavio susret.Iako je bilo prilika u prvih 45 minuta, na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.
Drugo poluvrijeme je proteklo u ofanzivi Čelika koji je u potpunosti dominirao terenom, a prvu priliku u drugom dijelu imao je preko Purića,koji nakon dobrog prodora šutira, ali Hadžiđulbić brani. Novu priliku u 60 minuti Čelik je imao iz kontre kada Salčinović ne uspijeva da savlada odličnog Hadžiđulbića. U 64. minutu pogodak. Zafirović je kombinovao sa Bojićem, stvorila se velika gužva, u kojoj je najprisebniji bio Đorđe Savić kome nije bilo teško da sa pet metara pošalje loptu u mrežu, 1:0. Šest minuta kasnije Bogičević ruši Emira Hadžića u svom šesnaestercu, a Mrković dosuđuje kazneni udarac za NK „Čelik“. Još jednom se potvrdilo nepisano pravila da igrač nad kojim je napravljen jedanaesterac, ne treba da bude izvođač. Hadžić je šutirao, ali ga je Hadžiđulbić pročitao i odbranio njegov udarac.
U posljednjim trenucima susreta Vladimir Miljković je nakon kontre Modriče postavio konačnih 2:0.
Susret u Modriči pratilo je oko 200 robijaša.

Nema komentara: