25. 09. 2008.

KUP 1/16 : ČELIK-SLAVIJA 2:2 /PEN.5:7

ZENICA- Stadion Bilino polje.Gledatelja 1.500.
Sudac:Radislav Vukasović(Trebinje )
STRIJELCI: 0:1-Jamina1:1-Purić2:1-Jurčević2:2-Jovanović
Penali: Jurčević,Osmanović,Mudreša(Čelik),Spalević,Stanković,Kokot,Regoje,Jamina(Slavija).


ČELIK:Tripić ,Jurčević ,Hasanović (od 46.-Pupčević ),Marković ,Mudreša ,Purić 6(od 67.-Dilaver ),Gafurović ,Šabić (od 50.-Osmanović ),Čolić ,Salčinović ,Hadžić .TRENER:Ivo Ištuk.
SLAVIJA: Dujković ,Arsenijević ,Regoje ,Kosorić ,Benović ,Kutalija (od 82.-Todorović-),Radonja (od 86.-Stanković-),Jovanović (od 64.-Spalevuć-)Jamina ,Kokot .TRENER: Zoran Erbez.


Jučerašnja utakmica na Bilinom polju odigrana pred oko 1500 gledalaca u regularnom dijelu završena je neriješeno 2:2, a nakon penala bilo je 5:7 za Slaviju. Gosti su poveli u 6 minuti pogodkom Jamine. Čelik je izjednačio u 23 minuti golom Purića. Na 2:1 za crveno crne povisio je Jurčević u 29. minuti.
Neopreznost odbrane domačih gosti su kaznili ponovo u 42. minuti. Strijelac je bio Jovanović. Seriju penala za Čelik započeo je Salčinović, a odbranio je Dujković. Konačnih 5:7 u petoj seriji za Slaviju postavio je Jamina.

Nakon utakmice na press konferenciji, trener Ivo Ištuk, vidno razočaran igrom svojih izabranika izjavio je sljedeće: „Penali su uvijek lutrija. Mi smo kroz lutriju i došli do penala u današnjem meču. Mislim da smo loše odigrali utakmicu. Previše igrača je djelovalo bez snage i bez ideje. Kao da nas Kup ne zanima i kao da smo došli da odigramo utakmicu na silu i da moramo odraditi i da jedva čekamo da ispadnemo. Vrlo, vrlo loše smo odigrali utakmicu. Slavija zasluženo ide dalje.“

Na jučerašnjoj utakmici povrijedili su se Hasanović i Šabić, dok je treči žuti zaradio Salčnović. Već u subotu 27. septembra Čelik očekuje još jedna teška utakmicu. U okviru 8. kola Premijer lige putuje u goste Željezničaru.






Nema komentara: