18. 09. 2008.

Press konferencija u NK Čelik

I pored toga što povrede remete planove stručnog štaba Ivo Ištuk je na današnjoj press konferenciji izjavio da osim pobjede nad Laktašima očekuje i kvalitetniju igru na terenu nego što je bila protiv Veleža.
„Ekipa Laktaša ima kvalitetan tim. Stalno se pojačavaju i znaju igrati na rezultat. I pored problema sa povredama nekolicine igrača, mi smo favoriti u subotnjem meču. Osim pobjede moramo pred domačom publikom prikazati i kvalitetniju igru, nego što je bila ona u susretu sa Veležom.“, izjavio na današnjoj press konferenciji tehniko Čelika, Ivo Ištuk.

Šabić je danas počeo sa laganim treninzima ali neće igrati u subotu. Takođe neće sigurno nastupiti ni Zahirović i Moranjkić, dok se očekuje povratak u tim Kapetana, što će biti veliki plus za napad crveno crnih.

Problema sa povredama ligamenata proteklih dana imao je i Jurčević ali bi ipak trebao biti u kombinaciji za tim. Utakmicu će najvjerovatnije započeti tim: Tripić, Čolić, Mudreša, Marković, Hasanović, Gafurović, Pupčević, Purić, Salčinović, Kapetan i Hadžić. U kombinaciji su još: Jurčević, Osmanović i Dilaver. Utakmica Čelik-Laktaši igra se 20. septembra sa početkom u 16 sati. Glavni sudija meča je Elmir Pilav iz Sarajeva sa pomočnicima Bilalom Bogilovićem iz Sarajeva i Sretenom Udovčićem iz Prijedora. Četvrti sudija je Rusmir Mrković iz Sarajeva a delegat Marinko Bubalo iz Širokog Brijega.
redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: