20. 09. 2008.

NK ČELIK- FK LAKTAŠI 1:0


ZENICA
Stadion: «Bilino polje»
Gledalaca: 2.500
Žuti kartoni: Hasanović, Salčinović, Pupčević, Gafurović, Šabić /Čelik/
Bajić, Mikić, Drljača /Laktaši/.
Sudija: Elmir Pilav /Sarajevo
STRIJELAC:Emir Hadžić


ČELIK: Tripić, Mudreša, Hasanović, Purić /od 62. Šabić/, Salčinović, Hadžić /od 88. Dilaver/, Čolić, Pupčević, Gafurović, Kapetan /od 15. Jurčević/, Marković. Trener: Ivo Ištuk.

LAKTAŠI: Babalj, Šarac, Milošević, Ljubojević, Ćorić, Jugo /od 61. Hodžić/, Stjepanović, Bajić, Mikić /od 72. Jackson/, Mujić, Drljača. Trener: Sloboda Kustudić.

NK Čelik danas je pred oko 2500 gledalaca zabilježio svoju četvru ovosezonsku pobjedu.Susret je počeo 20 minuta poslije 16 sati i to zbog toga što su gosti kasnili, obzirom da su se zadržali u koloni nadomak Maglaja, prouzrokovanoj saobraćajnom nesrećom.

Čelik je od samog početka imao terensku incijativu,ali bez pravih prilika koje bi ugrozile golmana Laktaša.U 15 minuti sus­re­ta Ka­pe­tan se sam po­vrije­dio pa je na­k­on ne­k­o­li­ko mi­nu­ta u prat­n­ji me­di­cins­ke eki­pe Čeli­ka iz­nešen sa te­re­na.
Najbolju priliku je imao stoper Marković u 45 minuti,kada je na dobar centaršut Purića šutirao glavom,ali je Babalj dobro intervenisao i izbacio loptu u korner.

U drugom poluvremenu Čelik uspijeva u nekoliko navrata opasnije da ugrozi gol Laktaša,ali šutevi Mudreše i Puriča odlaze pored gola.
U 61 minuti umjesto Purića ulazi Šabić, koji već u 69 minuti sjajno asistira Hadžiću, a ovaj pogađa za 1:0 i svoj prvi gol ove sezone.

Nema komentara: