23. 10. 2008.

ČELIK PRED NOVO KOLO

Ekipa Zvijezde iz Gradačca prvi put gostuje na Bilinom polju.Nakon poraza od Slavije i sa zadacima koje je Upravni odbor stavio pred stručni štab i igrače, u redovima zeničkog premijerligaša razmišljaju samo o pobjedi.Trener Čelika Ivo Ištuk, na današnjoj press konferenciji pozvao je na oprez u susretu sa Zvijezdom.
«Radi se o dobroj ekipi koja će sigurno učiniti sve da Bilino polje napusti neporažena. Nama samo pobjeda odgovara, tri boda su nam imperativ i vjerujem da ćemo ispuniti naš cilj», kaže Ištuk.Tehniko crveno crnih ima velikih problema sa povredama. Osim stopera Bojana Markovića, koji zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa, Ištuk protiv ekipe iz Gradačca neće moći računati na usluge povrijeđenih Emira Hadžića, Jasmina Moranjkića, Armina Kapetana i Elvira Čolića.
«Na povredu se žali i kapiten Nermin Šabić, pa sam u dilemi da li će na njegovom mjestu zaigrati Edis Osmanović. U veznom redu uz Igora Jančevskog vjerovatno će igrati Zlatan Gafurović. U napadu će sigurno biti Vedran Muratović koji je u Istočnom Sarajevu pokazao da bi trebao predstavljati pojačanje za našu ekipu», izjavio je danas Ivo Ištuk, trener Čelika.

Utakmica Čelik-Zvijezda igra se 25.oktobra na Bilinom polju sa početkom u 15 sati.
Glavni sudija meča je Dragan Skakić iz Gradiške.
Pomoćnici su:Dalibor Mavrak-Mostar,Momir Široko-Banja Luka i Predrag Stankić-Bijeljina.
Delegat je Marinko Bubalo iz Širokog Brijega.

Nema komentara: