17. 10. 2008.

ČELIK SPREMAN ZA SLAVIJU

Povoljniji zdravstveni bilten, uspješno obavljene mini pripreme u Međugorju i angažman dva provjerena nogometaša samo su neki od razloga zbog kojih u Čeliku s optimizmom dočekuju gostovanje u Istočnom Sarajevu.Stručni štab i nogometaši Čelika pred gostovanje u Istočnom Sarajevu, gaje nadu da bi mogli doći do prvih gostujućih bodova ove jeseni. „Igor Jančevski u Čeliku će provesti godinu, a Vedran Muratović dvije sezone. Nisu maksimalno spremni ali sigurno će nam biti od koristi u nastavku prvenstva.
Slavija je uigrana, dobro organizovana ekipa koja teško preopušta domaće bodove ali mislim da smo podigli formi i da se imamo pravo nadati pozitivnom ishodu. Igrat ćemo otvoreno i pokušati doći do pobjede, tako se revanširati Slaviji za eliminaciju iz Kup-a BiH.“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Ivo Ištuk, trener Čelika.
Zbog povreda tehniko Čelika još uvijek ne može računati na Elvira Čolića, Armina Kapetana i Jasmina Moranjkića. Ištuk je odlučio na poziciji štopera uz Bojana Markovića staviti debitanta Damira Husića.
„Slavija nam je dužnik obzirom da nas je eliminirala iz Kup-a BiH. Oni su imali više sreće u tom takmičenju, a nadam se da ćemo mi slaviti u prvenstvu. Dobro smo radili u protekle dvije sedmice i nadam se povoljnom rezultatu, zašto ne i pobjedi, baš kao i prošle sezone.“, optimista je Emir Hadžić, ponajbolji nogometaš Čelika.
Prema najavama trenera Ištuka, Čelik bi utakmicu protiv Slavije trebao početi u sastavu: Tripić, Jurčević, Mudreša, Husić, Marković, Salčinović, Purić, Jančevski, Hadžić, Šabić, Muratović (Zahirović).
Utakmica Slavija-Čelik se igra 19.10.2008 godine u Istočnom Sarajevu sa početkom u 15,00 sati.
redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: