28. 10. 2008.

Marin Bloudek novi šef stručnog štaba

Nakon još jednog rezultatskog neuspjeha , remija protiv Zvijezde na Bilinom polju , Uprava Čelika sastala se danas kako bi razmotrila učinak u dosadašnjem dijelu prvenstva.
Naime, Uprava je prije utakmice sa Slavijom podržala trenera Ivu Ištuka i donijela jasne ciljeve za naredne tri utakmice : gostovanje kod Slavije , te dvije domaće utakmice sa Zvijezdom i Zrinjskim .
No , poraz od Slavije i neriješen ishod sa Zvijezdom zahtijevali su detaljnu analizu i određene promjene .
Stoga je Uprava na prijedlog stručne komisije za transfere donijela odluku da se na mjesto šefa stručnog štaba umjesto Ive Ištuka imenuje Marin Bloudek . No, na prijedlog komisije , uz punu suglasnost Uprave kao i novog šefa stručnog štaba , odlučeno je da Ivo Ištuk ostaje u klubu na funkciji sportskog direktora.
Uprava kluba iskazuje zahvalnost Ištuku ali smatra da na ovoj poziciji može dati dodatni doprinos u organizacionoj strukturi Čelika . Pozicija sportskog direktora je također veoma odgovorna i zahtjevna a Čelik je već duže vrijeme tragao za rješenjem u ovom segmentu .
Predstavljanje novog trenera i informacija o imenovanju sportskog direktora biće prezentirane igračima na današnjem treningu .
www.nkcelik.ba

MARIN BLOUDEK ( 23.08.1951.)
Nogometnu karijeru je počeo u Rudaru iz Kaknja gdje je za prvi tim debitirao u sezoni 1970/1971 .Potom dolazi u Čelik gdje je postigao zavidnu nogometnu reputaciju . Od sezone 1974/1975 do sezone 1982/1983 bio je dio jedne od najboljih Čelikovih generacija igrajući sa Alempićem , Preldžićem , Talićem , Tripkovićem , Buzom , Zukanovićem , Gavranom , Gradinčićem ...
Nakon igračke u Čeliku je počeo i trenersku karijeru ,prvo kao pomoćnik a onda kao šef stručnog štaba .Trenersku karijeru nastavlja u Mariboru sa kojim je 1992. godine osvojio prvi KUP Slovenije , dva puta 2.mjesto uz nastup u Kupu UEFA . Trenirao je i Dravu iz Ptuja , Krku Novo Mesto , Pohorje , Željezničar Maribor , Šmartno , austrijski Rotenman kao i tadašnjeg BiH-a premijerligaša Žepče .

Nema komentara: