26. 10. 2008.

NK ČELIK - NK ZVIJEZDA 0:0

ZENICA - Stadion “Bilino polje”
Gledalaca: 3000
Žuti kartoni: Čolić (Čelik), Karić, Matić (Zvijezda)
ČELIK: Burić, Jurčević, Husić, Hasanović, Mudreša/od 84. Dilaver/, Purić od 61. Čolić/, Jančevski, Gafurović, Salčinović, Osmanović, Muratović. Trener: Ivo Ištuk
ZVIJEZDA: Karić, Brković, Babić, Jusić, Vasilić, Hamzić/od 81. Rekić/, Delić, Savić, Kodro, Pjanić/od 74. Matić/, Ćorić/od 90. Kadrić/. Trener: Ratko Ninković.
Sudija: Dragan Skakić /Gradiška/Bosanska Gradiška/.

Nogometaši Čelika ponovo su razočarali oko 3000 navijača na Bilinom polju svojom lošom igrom i nezalaganjem na terenu.Bez Tripića,Hadžića i Šabića Čelik je pokazao svu svoju nemoć za postizanjem gola,pa tako i nečudi podatak da je Čelik u 11. odigranih utakmica postigao samo osam pogodaka.Čelik je u prvom poluvremenu i nekako uspijevao da dođe do gola Zvijezde,ali Muratović u 12 minuti i Purić u 19.nisu se dobro snašli ,pa je rezultat ostao nepromjenjen..Najbolju priliku da postigne gol Čelik je imao u 25 minuti iz jedanaesterca,ali novajlija Muratović nije uspio prevariti iskusnog Karića .Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je još jedan novajlija u timu Čelika Jančevski,koji sa desetak metara prebacuje gol Zvijezde.U 61. minuti rezervista Čolić je odlično uposlio Muratovića,koji pokušava volejom ,ali ponovo neprecizno.Isti igrač propustio je najbolju i posljednju priliku drugog dijela u 84 minuti,ali ovaj put gol Zvijezde spašava stativa.

Čelik i narednu svoju utakmicu igra na Bilinom polju,a u goste dolazi trenutno najbolji tim Premijer lige Zrinjski iz Mostara koji je jučer pregazio Slaviju sa ubjedljivih 3:0.

Nema komentara: