12. 10. 2008.

TURSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 2:1

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu trećeg kola grupe 5 kvalifikacija za SP večeras u Istanbulu poražena od Turske sa 2:1 (0:1).
Reprezentacija BiH došla je u vodstvo u 26. minuti golom Edina Džeke. Turci su izjednačili u 51. autogolom Džeke, a pogodak za pobjedu Turske postigao je Erdinc u 66. minuti.
Fudbaleri BiH nisu uspjeli prirediti iznenađenje i ostvariti povoljan rezultat na gostovanju u Istanbulu. Izabranici selektora Miroslava Blaževića odigrali su disciplinirano u prvom poluvremenu što je rezultiralo vodstvom reprezentacije BiH. U 26. minuti Misimović je iz slobodnog udarca sa 20 metara u šesnaestercu pronašao Džeku, koji je pored turskog golmana Demirela poslao loptu u mrežu.
Nakon postignutog gola Fudbaleri BiH u potpunosti su prepustili inicijativu domaćim igračima, koji i pored potpune ofanzive nisu uspjeli pronaći put do gola.
U drugom poluvremenu turski reprezentativci su sve "karte" bacili u napad, a u tome su im pomogli i bh. reprezentativci, koji gotovo da nisu ni pokušavali da ugroze turski gol. Iz prve povoljne prilike u nastavku Turska je uspjela izjednačiti autogolom Džeke, koji je u šesnaestercu zakačio loptu glavom i prevario golmana Hasagića. Petnaest minuta kasnije odbrana bh. reprezentacije katastrofalno je reagirala ostavivši trojicu napadača Turske pred golom Hasagića, što je iskoristio Erdinc i pogotkom donio pobjedu svojoj ekipi.
Do kraja utakmice fudbaleri BiH su imali nekoliko poluprilika za poravnanje, ali se rezultat nije mijenjao.
U četvrtom kolu reprezentacija BiH 15. oktobra u Zenici dočekuje selekciju Armenije.

Nema komentara: