15. 12. 2008.

Burić i Salčinović potpisali za Lech


Nogometaši Čelika Jasmin Burić i Fenan Salčinović i službeno više nisu članovi zeničkog kluba. Oba igrača potpisala su ugovore za poljskog prvoligaša Lech iz Poznana koji se ove godine takmiči u ligi Uefa. Ugovore su potpisali na 4 i pol godine. Lech iz Poznana je na ime odštete za Jasmina Burića dužan Čeliku platiti 70.000 eura dok bi klub za Fenana Salčinovića trebao inkasirati 100.000 eura.

Nakon što je u petak navečer, zajedno sa golmanom Jasminom Burićem, Sarajlijom Harisom Handžićem i Gordanom Golikom iz Varteksa, potpisao četveroipogodišnji ugovor s poljskim prvakom Lehom iz Poznanja, doskorašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine iz redova zeničkog Čelika Fenan Salčinović odmah je ustupljen norveškom Sandefjordu.

- Leh će platiti odštetu Čeliku, ali su mi predložili da prvu godinu ugovora odem na pozajmicu u ovaj norveški klub, za koji su nedavno potpisali Brazilac iz Širokog Brijega Marsijano (Marciano) i napadač Sarajeva Admir Raščić. Naravno, pristao sam, jer mi je najvažnije da igram. Sada preostaje još samo da se klubovi međusobno dogovore - kaže Salčinović.
Burić ostaje u Lehu i za mjesto među stativama borit će se sa Hrvatom Ivanom Turinom, bivšim golmanom zagrebačkog Dinama.

Nema komentara:

Objavi komentar