07. 12. 2008.

Burić i Salčinović u Lechu, odlaze i Hadžić i Marković?

Trener Čelika Marin Bloudek u petak se navečer sastao sa čelnicima kluba i razgovarao o uslovima produžavanja saradnje, a konačnu odluku o njegovom statusu donijet će Upravni odbor u utorak.
- Ništa ne bih govorio prije sjednice Upravnog odbora, kada ćemo razmatrati Bloudekov program i finansijske zahtjeve. Trebamo vidjeti da li je to prihvatljivo za Čelik - kaže predsjednik kluba Muhamed Husremović.
On dodaje da će, nakon odluke o treneru, biti poznat i status nekih igrača koji su izrazili želju da odu. Naime, iako zenički tim jesenas nije pružao dobre igre, i dalje postoji zanimanje inozemnih klubova za neke igrače.
- Golman Jasmin Burić i Fenan Salčinović naredne sedmice odlaze u Poljsku, u Leh iz Poznanja, u kojem je Burić ljetos bio na probi. Sada bi, nakon obavljenog ljekarskog pregleda, on trebao i potpisati ugovor.Postoji i interes za Bojana Markovića i Emira Hadžića, međutim, trebamo vidjeti, nakon što bude poznat trener, kakvo je mišljenje struke. Moramo znati šta dobivamo, a šta gubimo njihovim odlaskom - smatra Husremović.
Skoro je izvjesno da će prvi strijelac zeničkog tima Hadžić ove zime dobiti dozvolu da promijeni klub, jer kako nam je kazao sportski direktor Ivo Ištuk, njemu naljeto ističe ugovor i sada je prilika da se prodajom zaradi nešto novca, koji je potreban za kupovinu novih igrača. Navodno bi i gradačačka Zvijezda željela novopečenog mladog reprezentativca Damira Husića, ali Ištuk ističe da bi on, iako nije previše igrao, trebao ostati. Želju da ode izrazio je i treći golman Amel Pjanić, a kako je Bojan Tripić povrijeđen (leđa), odlaskom Burića zenički bi klub mogao ostati bez golmana.
avaz.ba

Nema komentara: