12. 01. 2009.

ČELIK NASTAVIO PRIPREME

Nakon kraćeg odmora tokom vikenda nogometaši Čelika predvođeni trenerom Marinom Bloudekom i njegovim pomočnikom Elvedinom Beganovićem, jutros su nastavili sa pripremama. Zbog dobrih uslova na terenima KSC Kamberovića polje, trener Bloudek, odlučio je ostati sa ekipom u Zenici. Naime, u drugoj polovini januara planiran je odlazak na sedmodnevne visinske pripreme, ali će crveno crni do daljneg trenirati kod kuče.
Za Brazilca Juniora obezbjeđena je avionska karta za dolazak u Zenicu. On bi trebao stići 17. januara, dok su u toku aktivnosti za izdavanje vize za Kolumbijca Jaksona.


Dok je većina prvotimaca odmarala tokom vikenda, trener Benjamin Terzić sa kombinovanim timom Čelika, proteklog vikenda učestvovao je na Međunarodnom malonogometnom turniru u Tuzli u organizaciji Tuzlanskog lista.
Čelik je u grupnoj fazi zauzeo prvo mjesto.

Postigao je sljedeće rezultate: Čelik-Travnik 5:0, Čelik-Loznica 2:2 i Čelik-Borac/BL/ 4:1. U finalu turnira Čelik je poražen od domačina Slobode sa 3:0.
Iako su igrali sa kombinovanim timom sastavljenim od sadašnjih i bivših igrača zeničkog premijer ligaša kao i nogometaša iz Čelika 1945, crveno crni su ostavili dobar utisak na turniru u Tuzli. Za Čelik su igrali: Herić, Osmanović, Muratović, Hrvač, Frndić, Sadikovski, Drino i Jeftić.

redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: