27. 01. 2009.

JAČI I SPREMNIJI ZA NASTAVAK SEZONE

Ako je suditi po stanju morala koji vlada među nogometašima Čelika, ali i igri koju su “crveno – crni”, iako nekompletni, prikazali u prvoj kontrolnoj utakmici igranoj u Orašju, gdje su golovima Džananovića i Šabića savladali “labudove” – 2:1, navijači kluba s Bilinog polja u proljeće bi trebali imati više razloga za zadovoljstvo. Osim dobro osmišljenih priprema, koje se realizuju na Kamberovića polju i Smetovima, kvalitet više Čelikovoj igri sigurno će donijeti pojačanja, prije svih Brazilac, Junior Lopez, koji je odlično odigrao u Orašju te iskusni Samir Duro. Hadžiću, Šabiću, Hasanoviću i mnogim drugima očito “leže” metode rada koje koristi Marin Bloudek, dok bi Makedonac, Igor Jančevski, sudeći po zalaganju ali i igri iz Orašja, ovog proljeća mogao pokazati zbog čega su se veliki klubovi svojevremeno otimali za njegove usluge.
- Prezadovoljan sam kako nogometaši izvršavaju svoje obaveze. Radimo naporno, više nego ostale ekipe i duboko se nadam da će ovakav profesionalan odnos dati dobre rezultate, kaže trener Bloudek.
Pripremama se juče priključio i nekadašnji organizator igre Žepča, Goran Jurić, koji je protekle jeseni nastupao za Orašje. Jurić na Bilino polje dolazi sa “čistim papirima” i ako prođe ljekarski pregled, potpisat će dvogodišnji ugovor. Do subote, 31. januara, kada će biti održana svečana promocija Čelikovog tima za proljeće, trebao bi doputovati i drugi Kolumbijac, Fredi Mačado. Ranije je dogovoreno da Čelikova ekspedicija na drugu fazu priprema putuje 2. februara i to u Međugorje.

Nema komentara: