31. 01. 2009.

PROMOCIJA NOVOG TIMA

Danas je u hotelu Dubrovnik, održana promocija novog tima za proljetni dio Premijer lige nogometnog kluba Čelik. Na press konferenciji novinarima su se obratili: šef stručnog štaba Marin Bloudek, predsjednik skupštine Mirsad Ibraković i član upravnog odbora Mirsad Pehadžić.
Trener Marin Bloudek u svom izlaganju između ostalog naglasio je sljedeće: “Za naredni proljetni dio takmičenja morali smo pojačati igrački kadar na više pozicija, kako bi bili u stanju odgovoriti na zahtjeve uprave i sportske javnosti. Mislim da smo napravili pravi izbor igrača. Uvjeren sam da će Čelik u proljetnom dijelu igrati puno borbenije i atraktivnije, na radost svih ljubitelja nogometa i uprave. Na najboljem smo putu da napravimo jak Čelik.“, naglasio je Marin Bloudek.
O planovima uprave na današnjoj press konferenciji govorili su i Mirsad Ibraković, predsjednik skupštine i Mirsad Pehadžić član upravnog odbora.
„Nakon jesenjeg dijela odlučili smo pojačati klub na više pozicija. Na trenerskoj i igračkoj poziciji kao i na finansijskom planu. Cilj nam je stvoriti što bolje i kvalitetnije uslove za trenažni proces i takmičarski dio.“, izjavio je Mirsad Ibraković, predsjednik skupštine kluba.



Mirsad Pehadžić, član upravnog odbora u svom obračanju prisutnima naglasio je sljedeće: “Danas smo održali sjednicu upravnog odbora. U potpunosti smo podržali dosadašnje aktivnosti i naredne planove stručnog štaba. Uprava će učiniti maksimalne napore na obezbjeđenju što boljih finansijskih uslova. Mislim da smo na najboljem putu da Čelik vratimo u vrh bh nogometa.“
Početkom naredne sedmice ekipa zeničkog premijer ligaša odlazi na pripreme u Međugorje. Prema planu priprema trenera Marina Bloudeka, zenički premijer ligaš će ako vremenske prilike budu dobre u Međugorju ostati od 2. do 14. februara. U planu je odigravanje 8 kontrolnih utakmica. Za sada su poznata samo dva protivnika: Olimpik i Zrinjski. Na današnjoj press konferenciji predstavljena su i osmorica novih igrača: Kenan Nemeljaković, Fil Džekson, Eldin Mašić, Pereira Žunior, Goran Jurić, Luka Bilobrk, Samir Duro, Nermin Jamak i Muamer Salihbašić.
Nakon predstavljanja igrača i press konferencije biće upriličeno zajedničko druženje uz ručak, kojem je osim članova uprave Čelika bio prisutan i načelnik općine Zenica, Husejin Smajlović. Zenički načelnik u svom izlaganju podržao je napore uprave u stvaranju jakog i kvalitetnog tima. Nogometašima je poželio kvalitetan nastavak priprema i što bolje rezultate na proljeće.

1 komentar:

ayac kaže...


En son güncellenen sex ve rövanşta olan bayan sohbet numarası indirilebilir sikişmeler.