06. 02. 2009.

NOVA POBJEDA ČELIKA

Stadion SRC Međugorje. Teren sa vještačkom travom. Kišovito vrijeme. Strijelci: 1:0 Šabić u 20. min., 2:0 Jurčević u 42. min., 3:0 Jamak u 85. min.

Čelik: Bilobrk, Jurčević, Moranjkić, Hasanović, Zahirović, Duro, Jančevski, Šabić, Purić, Kapetan, Hadžić. Još su igrali: Tripić, Nemeljaković, Osmanović, Žunior, Marković, Jurić, Salihbašić, Jamak, Smriko, Džananović.

Izabranici trenera Marina Bloudeka odigrali su danas u Međugorju na terenu sa vještačkom travom još jednu kontrolnu utakmicu. Na veoma teškom terenu savladali su ekipu hrvatskog drugoligaša Suhopolja sa 3:0.
Čelik je poveo u 20. minuti pogodkom Šabića. Na 2:0 u 42. minuti povisio je Jurčević. Konačnih 3:0 postavio je novajlija Jamak u 85. minuti susreta.
Izabranici trenera Marina Bloudeka i pored teških uslova za igru odigrali su maksimalno svih 90 minuta, što je krunisano sa tri pogodka. Danas poslije ručka Čelik se vraća u Zenicu. Već u nedjelju 8. februara putuju ponovo u Međugorje, a dan kasnije crveno crni igraju protiv Zrinjskog iz Mostara.
Početkom naredne sedmice ekipi zeničkog premijer ligaša pridružiće se i treći južnoamerikanac Mačado.

Nema komentara: