22. 02. 2009.

POPRAVITI UTISAK U PROLJEĆNOM DIJELU

Utakmicom dva Čelikova tima, „crvenih“ i „zelenih“, pod snijegom prekrivenom pomoćnom igralištu KSC Kamberovića polja, šef stručnog štaba Zeničana, Marin Bloudek, službeno je zaključio pripreme za proljećni dio sezone. Trostruki strijelac za „zelene“ bio je Emir Hadžić, a po jedan gol postigli su Edis Osmanović i Bojan Marković. S druge strane dvostruki strijelac bio je Armin Kapetan, a jednom je pogodio Jasmin Smriko.
„Sada se okrećemo gostovanju kod Sarajeva. Naredne sedmice sve naše misli i aktivnosti bit će usmjerene ka što boljem rezultatu na Koševu.“, kaže Bloudek.
„Crveno – crni“ su od 5. januara kada su počeli pripreme, odigrali šest kontrolnih utakmica u kojim su upisali 4 pobjede (Orašje 2:1, Olimpik 2:0, Suhopolje 3:0, Zrinjski 3:2) i dva remija (Hrvatski dragovoljac 0:0, Omotski 1:1). Novajlije, Samir Duro, Goran Jurić, Nermin Jamak, Lopez Junior i golman Luka Bilobrk tokom priprema opravdali su očekivanja, dok Fil Džekson zbog povrede nije imao puno prilike za dokazivanje. Eldin Mašić iz Žepča, zbog nepostizanja dogovora između dva kluba, šansu za nastup u dresu kluba s Bilinog polja čekat će do ljeta, kada postaje slobodan igrač. Čelik u nastavak sezone ulazi odlučan da popravi loš jesenji utisak.
„Prezadovoljan sam urađenim. Osjetna je velika pozitivna promjena u svim segmentima. Fizički smo sjajno pripremljeni, svi fudbaleri pokazali su napredak u odnosu na jesen kada sam preuzeo tim. Nermin Šabić, Dario Purić, Igor Jančevski... u velikoj su formi i zato ne krijemo da u Sarajevo iduće subote idemo po tri boda.“, optimista je Bloudek.
Trener Čelika ima viziju prvih 11, međutim, kaže da je konkurencija velika i da za prvu proljećnu utakmici i derbi protiv Sarajeva konkuriše 18 igrača.
redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: