08. 02. 2009.

SUTRA PROTIV ZRINJSKOG

Nakon pobjede 3:0 nad hrvatskim drugoligašem, Suhopoljem, nogometaši Čelika u petak su dobili slobodan vikend u Zenici. „Crveno – crni“ su danas /nedjelja/ ponovo otputovali u Hercegovini, gdje će ostati do kraja sedmice. Zeničani će u ovom dijelu priprema odigrati još tri meča. Prvi je na programu u ponedjeljak 9.2.2009 god. u Neumu protiv Zrinjskog, a zatim u srijedu i petak slijede mečevi protiv Hrvatskog dragovoljca i Imotskog.
Bez dileme, zadovoljan sam urađenim u proteklih mjesec dana priprema. Djelujemo kao jaka cjelina, imamo karakter, kako na terenu, tako i van njega. Tri kontrolne utakmice osim pozitivnih rezultata donijele su nam i spoznaju da smo fizički dobro pripremljeni i da smo blizu da nađemo igru koja će nas krasiti ovog proljeća, izjavio je Marin Bloudek, trener Čelika.
Iz uprave kluba najavili su da će se kolumbijski veznjak, Fredi Mačado u utorak priključiti ekipi u Međugorju.
Tokom vikenda aktivne su bile i omladinske selekcije Čelika. Kadeti i juniori u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva odigrali su prijateljske susrete sa odgovarajućim selekcijama Sarajeva. Utakmice su odigrane na pomoćnom terenu stadiona Koševo - na umjetnoj travi. Kadetska selekcija Čelika poražena je sa 1:2 dok su juniori predvođeni trenerom Amirom Smrikom, istim rezultatom 2:1 bili bolji od svojih vršnjaka iz bordo tima.
Kada je u pitanju juniorska selekcija zeničkog premijer ligaša, stav Uprave i stručnog štaba je da će uložiti maksimalne napore kako bi ova selekcija ligu okončala na prvom mjestu i osvojila titulu prvaka u juniorskoj konkurenciji.

Nema komentara: