26. 03. 2009.

ČELIK U PAUZI PRVENSTVA

Nakon odlične igre i pobjede od 3:0 nad ekipom Slobode u prošlom 19. kolu, zenički premijer ligaš nastavio je sa trenažnim procesom. Prema planu priprema trenera Marina Bloudeka, ekipa će trenirati na Kamberovića polju sve do petka. Vikend je planiran za odmor, a početkom naredne sedmice slijedi nastavak. Srijeda 1. aprila je takođe predviđena za odmor. Ukoliko vremenske prilike dozvole planiran je jednodnevni zajednički izlet stručnog štaba i nogometaša na Vlašiću.
O dosadašnjem dijelu lige kao i pauzi zbog nastupa beha reprezentacije trener Bloudek izjavio je sljedeće: „Ove utakmice koje smo odigrali do sada su pokazale da Čelik drugačije diše i da ima jedan novi pristup igri i da ide ka tome da ponovo stekne ugled koji zaslužuje. Pauza nas neće poremetiti. Ja se nadam da će ekipa nakon odmora izgledati još svježije i bolje i da će u nastavku i igrati još kvalitetnije“.
Nakon susreta sa Slobodom zbog povreda prema posebnom programu treniraju Igor Jančevski i Nermin Jamak. Zbog povrede koljena na poluvremenu utakmice sa Slobodom u svlačionici je ostao i Nermin Duro.
U pauzi prvenstva šef stručnog štaba Marin Bloudek nije planirao odigravanje prijateljskih utakmica.

Nema komentara: