14. 03. 2009.

Poraz u režiji sudije Jelića

TRAVNIK: Nurković ,Terzić, Varupa, Bradarić, Helvida, Šiljak (od 65. Svraka), Sarajčić, Pranjković, Dudić, Lihovac (od 80. Hodžić), Ćurić (od 60. Vuklišević). TRENER: Nedžad Selimović.
ČELIK: Bilobrk, Zahirović, Jurčević, Jančevski, Purić, Hadžić, Šabić (od 32. Jurić), Jakcson (od 40. Junior), Moranjkić, Duro (od 76. Osmanović), Marković. TRENER: Marin Bloudek.

Nogometaši Čelika danas su u okviru 18. kola minimalno poraženi od Travnika na Piroti pred 3.000 gledalaca. Čelik je od 7. minute igrao bez isključenog Zahirovića.


Nogometaši Travnika izvojevali su važnu pobjedu u komšijskom derbiju. Na Piroti je Čelik imao gromoglasnu i brojnu podršku koja ponovo nije dala rezultata. Travnik je počeo oštro na sredini terena pa već u 3. minuti Šabića obara Sarajčić. U 7. minuti bilježimo ključni trenutak utakmice kada start Zahirovića nad Dudićem sudac Jelić okarakteriše kao start za crveni karton! Potom bilježimo još dva gruba starta nad Šabićem. I pored igračke premoći najbolju priliku je imao gostujuće pojačanje Jakcson koji u 30. minuti izlazi sam pred Nurkovića koji uspjeva odbraniti njegov šut.
Čelikove ambicije poljuljao je i rani izlazak ozlijeđenog kapitena Šabića, dok je domaćin najviše prijetio iz slobodnjaka preko Varupe. U 40. minuti Bloudek iz igre izvodi Jakcsona i uvodi Juniora koji već u narednoj akciji ne stiže ubaciti loptu u mrežu uz očigledno povlačenje sa leđa, ali penala nema. U 44. minuti Pranjković probija po lijevoj strani i ubacuje u kazneni prostor gdje lukavi Dudić prima loptu i posprema je za 1:0.

Drugi dio se igrao pretežno na sredini terena tako da smo zabilježili samo nekoliko poluprilika na obje strane. Sudac Jelić svira bezbroj prekršaja na sredini terena za domaćina što je izazvalo salvu protesta Robijaša. U 55. minuti Moranjkić oštro startuje na Terziću koji ustaje i udarcem glavom obara Čelikovog igrača. Epilog - samo žuti za Moranjkića

Čelik ipak ima priliku za izjednačenje u 85. minuti slobodnjak iskosa izvodi Osmanović, a Nurković vrhovima prstiju skreće loptu na vratnicu.

Nema komentara: