08. 03. 2009.

IZJAVE TRENERA

MARIN BLOUDEK:
“Čestitao bih akterima utakmice jer nisu imali nikakve uslove za igru. Ne samo moji fudbaleri nego i gostujući. U ovakvim uvjetima dobru partiju mogu pružiti samo kvalitetni timovi. Znali smo koliko vrijedimo i odigrali smo odgovorno”, istakao je Marin Bloudek, trener “crveno-crnih”.
“Čini mi se kako smo golove postizali u pravim trenucima. Prvi na samom početku, a drugi na otvaranju drugog dijela. Oni su bili ključni za razvoj situacije u našu korist”, dodao je Bloudek.




IVAN KATALINIĆ:

„Apsolutno nemamo nikakvih primjedbi na suđenje Roberta Zrilića, ali i atmosfere koja je vladala na Bilinom polju za vrijeme naše utakmice sa Čelikom. Zaista, bili su dobri domaćini, zasluženo pobijedili i ovom priliku svima u Čeliku, ali i njihovim navijačima čestitam zbog osvojena tri boda“, rekao je Katalinić
„Napravili smo neoprostivo veliki broj grešaka i to je razlog što smo izgubili. Ipak, mislim da je njihova pobjeda od 3:0 malo previsoka. Međutim, Čelikovi igrači odlično su funkcionirali u svim linijama tima. Golove su dali u pravi tren, te nismo imali načina da im se adekvatno suprotstavimo. Čelik definitivno zaslužuje bolji plasman na tabeli. Ukoliko budu igrali kao protiv nas, uvjerena sam da će ekipa trenera Marina Bloudeka u narednim kolima i napraviti značajan pomak ka gornjem dijelu tabele“, smatra Katalinić.

Nema komentara: