21. 03. 2009.

NK ČELIK - FK SLOBODA 3:0

Čelik – Sloboda 3:0
Strijelci: 1:0 Jackson (21), 2:0 Purić (61), 3:0 Hadžić (66).
ZENICA – Stadion Bilino polje. Gledalaca: 5. 000.
Žuti kartoni: Hadžić, Jančevski, Jamak (Čelik).
Sudija: Aleksandar Malnar /Orašje/
ČELIK: Bilobrk, Jurčević, Jančevski, Duro /od 46. Jurić/, Hasanović, Marković, Purić, Jamak, Šabić /od 89. Nemeljaković/, Hadžić /od 83. Džananović/, Jackson. Trener: Marin Bloudek.
SLOBODA: Mujkić, Mikelini (od 34. Krasić), Prodanović, Omić, Bekić, Kuduzović, Jahić, Okanović /od 66. Stanković/, Mujić /od 46. Zoletić/, Sarajlić, Mešić, Trener: Sakib Malkočević.

Derbi susret 19. kola odigran je na Bilinom polju između Čelika i Slobode, pripao je domaćem sastavu koji je slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0. zeničani su bolje otvorili utakmicu, do poluvremena stekli rezultatsku prednost, a do kraja meča u potpunosti su dotukli goste iz Tuzle.Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Čelik je u vodstvo došao u 21. minuti golom Philla Jacksona. Nermin Jamak je centrirao sa lijeve strane, a Kolumbijac je neometan između Ilije Prodanovića i Nikole Mikelinija poslao loptu u gol pored nemoćnog Denisa Mujkića. Do kraja prvih 45 minuta igre, domaći su imali još nekoliko poluprilika, ali Emir Hadžić, Jamak i Jackson nisu uspjeli okvir Slobodinog gola. Već nakon nekoliko sekundi igre u drugom poluvremenu Čelik je imao novu veliku priliku. Nakon centaršuta sa desne strane, Mujkić je „zaplivao u praznu“, a Ognjen Krasić je u posljednem trenutku otklonuo opasnost ispred Hadžića. U 49. minuti svoj šut ponovo je isprobao Jackson, ali je ovaj put Mujkić bio na visini zadatka. Na 2:0 povosio je Darijo Purić u nakon sat vremena igre. Hadžić se oslobodio Muhameda Omića, prošao po lijevoj strani, te u sredini uposlio Purića. Nekadašnji igrač Modriča Maxime nije mnogo oklijevao i preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca matirao je Mujkića. Pet minuta kasnije postavljen je i konačan rezultat. Nermin Šabić centrirao je sa desne strane, a Hadžić je ispred Omića loptu poslao u nebranjeni dio Mujkićeve mreže. Do kraja susreta Sloboda je samo jednom zaprijetila golu Luke Bilobrka, ali je udarac Adnana Sarajlića golman Zeničana izbacio u korner.

Nema komentara: