19. 03. 2009.

SUBOTA 20.15 : NK Čelik-FK Sloboda

Narednog vikenda igraju se utakmice 19. kola Premijer nogometne lige BiH. Zenički Čelik na Bilinom polju ugostiće drugoplasiranu Slobodu iz Tuzle. Utakmica se igra u večernjem terminu sa početkom u 20.15 minuta.
Tim povodom danas je u zeničkom premijer ligašu održana press konferencija na kojoj su o predstojećoj utakmici govorili: Marin Bloudek, šef stručnog štaba i golman Luka Bilobrk. Uvijek neugodna tuzlanska Sloboda na Bilino Polje stiže sa druge pozicije i bez poraza u dosadašnjem dijelu lige. Zbog povreda i žutih kartona crveno-crni tim će sigurno doživjeti određene promjene.
Sigurno će zbog kartona izostati Zahirović i Moranjkić, povrijeđen je Osmanović, a od ranije van stroja je Kapetan. Priliku će prema najavama dobiti povratnik Hasanović, a kandidati za prvih jedanaest su: Salihbašić, Jamak i Jurić.
„Sa ekipom Slobode koja je druga na tabeli imamo posebnu inspiraciju. Cilj nam je zadržati igru kao u predhodnim utakmicama. Volio bi da se ponovi utakmica kao protiv Širokog. Mi smo svjesni svojih kvaliteta i kvaliteta gostiju ali vjerujemo da ćemo pobjediti.“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Marin Bloudek.
Golman Luka Bilobrk, do sada je imao povjerenje stručnog štaba. Nada se da će i u subotu opravdati povjenje trenera: “Mislim da moramo pobjediti narednu utakmicu. Neće biti lako, ali mi imamo kvalitetan tim i raspoloženje je na visokom nivou. Mislim da će nas i ovoga puta podržati naša vjerna publika.“, bio je optimističan golman Luka Bilobrk.
ČELIK – SLOBODA NA BHTV

Derbi susret 19. kola Premijer nogometne lige između Čelika i Slobode moći ćete pogledati i putem malih ekrana. Naime, BHTV će uživo prenositi duel dvije crveno-crne ekipe. Utakmica se igra u subotu 21. marta sa početkom u 20,10 sati a sudiće je Aleksandar Malnar iz Orašja sa pomoćnicima Elvirom Grabusom iz Travnika i Edinom Selimovićem iz Bugojna.
redakcija nkcelik.ba

Nema komentara: