12. 04. 2009.

BLOUDEK:"Popraviti stvari do utakmice sa Željom"

Prvotimci NK Čelik nastavili su gubiti na gostovanjima i u subotu, kada su ih u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine „pregazili“ Laktaši sa 0:3.
„Naša igra i ovaj put nije bila na zadovoljavajućem nivou. Nije alibi, ali ovo je totalno drugi tim bez napadača Emira Hadžića i iskusnog „veznjaka“ Nermina Šabića. Kada oni ne igraju mnogo smo slabiji i iskreno se nadam da će se brzo oporaviti od povreda, jer su nam prijeko potrebni u narednim važnim susretima“, istakao je Marin Bloudek, trener Čelika.
On je rekao da je, shodno svemu, trijumf Laktaša zaslužen.
„Bili su bolji od nas. Imali smo šansu dok još nismo bili u rezultatskom zaostatku, no nismo je iskoristili. Pitanje je u kojem bi smjeru otišla utakmica da smo poveli, ali sada je iluzorno o tome govoriti“, kaže Bloudek, naglasivši: „Golove smo primili ponajviše zahvaljujući indolentnosti naših igrača. Do derbija sa Željom, kojeg u 23. kolu, narednog vikenda igramo na „Bilinom polju“ imaćemo mnogo posla. Puno stvari u igri moramo popraviti, kako ponovo ne bi razočarali naše odlične navijače.“

Nema komentara: