02. 04. 2009.

ČELIK OSLABLJEN PROTIV VELEŽA

Nakon kraće pauze zbog nastupa bosanskohercegovačke reprezentacije i velike pobjede na Bilinom polju, narednog vikenda nastavlja se takmičenje u Premijer ligi. U nastavku trke za bodove crveno crni putuju u Mostar na susret sa Veležom.
Tim povodom danas je u zeničkom premijer ligašu održana redovna press konferencija na kojoj se novinarima obratio šef stručnog štaba, Marin Bloudek. „Nakon velike pobjede bh reprezentacije i praznika nogometa na Bilinom polju,mi se okrećemo nastavku lige. Čelik na dva protekla gostovanja u Sarajevu i Travniku nije uspio pokazati svoj pravi kvalitet. U narednom kolu igramo sa ekipom koja želi izboriti opstanak u ligi. Biće to izuzetno teška utakmica u Vrapčićima. Mi nećemo biti kompletni ali to ne znači da nećemo pružiti maksimum. Imamo kvalitetan fond igrača i bez obzira ko bude igrao, možemo prikazati kvalitetnu igru koja će nam donjeti povoljan rezultat.”, izjavio je na današnjoj press konferenciji tehniko Marin Bloudek.
Prema najavama Bloudeka, Čelik neće biti kompletan. Zbog kartona će izostati Zahirović, a zbog povreda Hadžić, Duro i Šabić. U tim se vraća Kapetan.
Kako je najavio trener Čelika utakmicu protiv Veleža najvjerovatnije će započeti u sastavu: Bilobrk, Jurčević, Hasanović, Marković, Moranjkić, Jurić, Purić, Jančevski, Jamak, Džekson i Kapetan.

Nema komentara: