29. 04. 2009.

DANAS PROTIV ZVIJEZDE

Nakon Širokog Brijega (3:0), Slobode (3:0), Modriča Maksime (1:0) i Željezničara (2:0), Čelik je protiv Slavije, upisao svoju petu proljećnu pobjedu na Bilinom polju. Mreža crveno crnih ostala je netaknuta. Zenička publika je subotnjem meču bila u prilici da vidi i dva lijepa pogodka preko Emira Hadžića i Fila Džeksona. Zahvaljujući tim golovima su stigli do 5. pozicije. Od početka sezone, ovo je najbolji plasman “crveno – crnih”.
Sa devet bodova u posljednja tri kola, ekipa trenera Marina Bloudeka se približila ekipama iz vrha tabele. Stvarni kvalitet u naredne dvije utakmice testirat će Zvijezda i Zrinjski, kojima Čelik gostuje u idućih šest dana.
“Nema razloga da ne pokušamo popraviti naš bodovni saldo. Iako se Hadžić ponovo požalio na bol u mišiću, iako je Nermin Šabić još uvijek izvan stroja, vjerujem da imamo kvalitet da rasterećeni imperativ uspjeha u Gradačcu i Mostaru pokušamo osvojiti nove bodove.”, optimista je šef stručnog štaba Čelika Marin Bloudek.
Utakmicu 26. kola Premijer lige Zvijezda - Čelik sudi Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva. Delegat je Ljubomir Čardašević iz Bos. Šamca. Susret se igra 29.4.2009. godine na Gradskom stadionu u Gradačcu sa početkom u 16,30 minuta.

Nema komentara: