26. 05. 2009.

PORAZ ZA KRAJ SEZONE

Završena je još jedna sezona u nogometnoj Premijer ligi BiH Trošiti riječi na ovo, najblaže rečeno, sumnjivo takmičenje, bilo bi suvišno. Čelik je kroz cilj prošao kao 10, sa 41 bodom, 16 manje od prvaka Zrinjskog, a 7 više od Orašja koje seli u niži rang. Počelo je sjajno, kako su to iz uprave najavljivali, šampionski. Sarajevo je prošlog avgusta demolirano – 3:1, a zatim su kola krenula stranputicom. Proljeće je donijelo šest uvjerljivih trijumfa, pobjedu i remi u gostima. Na oproštaju od svojih navijača, u meču sa banjalučkim Borce, igranom za prestiž, Čelik nije bio na visini igara koje je pružao pod vodstvom Marina Bloudeka. Gosti su slavili 2:1, a vodeći gol za Čelik postigao je Dario Purić. Oba gola Banjalučana, stigla su nakon kardinalnih grešaka Čelikove odbrane. „Borac je bio bolja ekipa, pokazao je, da je ovog proljeća igrao najljepši nogomet i ja mu čestitam na zasluženoj pobjedi. Svojim igračima nemam šta da zamjerim. Odigrali su ovog proljeća kvalitetno, dostojno su nosili dres Čelika“, kaže Bloudek.
Treneru „crveno – crnih“ istekao je ugovor, baš kao i nekolicini igrača, među kojim su Šabić, Jančevski, Hasanović, Jurčević, Moranjkić...

Vrućine su u Zenicu stigle prije nego obično, a ako je suditi po onome što se posljednjih dana dešavalo na Bilinom polju, itekako vruće bit će i u Čeliku.

Nema komentara: