03. 05. 2009.

HŠK ZRINJSKI - NK ČELIK 1:0

Nogometaši Čelika prekinuli su niz od četri utakmice bez poraza,nakon večerašnje utakmice u Mostaru,gdje su savladani minimalnim rezultatom 1:0.
Prvu pravu priliku domaći kreiraju u 10. minuti, na centaršut Nikolića Kordić glavom gađa za malo pored desne stative.
u 30. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane Selimović je sam ispred Bilobrka, ali umjesto na udarac on se odlučio na asistenciju Musi koji se nalazio u lošijoj poziciji i pucao preko vrata.

Kazna je mogla stići već u sljedećoj minuti, u najvećoj prilici za goste bili su najprije Jackson, pa Hadžić, udarac prvog je blokiran dok je pokušaj ponajboljeg nogometaša Zeničana odlično obranio Melher.Domaća publika je napokon odahnula pet minuta prije poluvremena. Poslije kornera kojeg je izveo Musa vrataru Bilobrku je lopta ispala iz ruku, najbolje se snašao Kordić i doveo Zrinjski u vodstvo.Drugi dio opet prilikom otvara mostarska momčad, pokušaj Đurića je blokiran. U 57. minuti nade Čelika, kojeg je bodrila skupina od oko 50 'Robijaša', uništio je kapetan Hasanović, igranje rukom za drugi žuti karton ostavilo je goste s čovjekom manje u polju. Pobjedu Zrinjskog mogao je potvrditi Kordić u 68. minuti, njegov udarac nakon ubacivanja Stojanovića bravurozno je obranio Bilobrk. Četiri minute kasnije pokušaj Šunjića poslije kornera bio je za malo neprecizan.

Naredno kolo u Zenici gostuje ekipa Orašja.

VIDEO IZVJEŠTAJ: http://www.youtube.com/watch?v=Sm4aK-fGdf0

Nema komentara: