08. 06. 2009.

ČOLIĆ SE VRAĆA,DURO I TRIPIĆ DOBILI RASKID

Samir Duro i Bojan Tripić nisu više članovi zeničkog Čelika. Klub je ovoj dvojici iskusnih igrača izašao ususret i, na njihov zahtjev, dozvolio im odlazak sa Bilinog polja.
- Razišli smo se sporazumno i korektno. U svom sam zahtjevu naveo da sam spreman odreći se kompletnog duga (skoro 13.000 KM - op. a.), ali su mi, zbog, kako su kazali, mog korektnog odnosa, isplatili pola sume. Zahvalan sam Čeliku, a sada želim naći klub bliže kući
- kaže Tripić te nam otkriva da pregovara o povratku u Modriču Maximu, ali i sa gradačačkom Zvijezdom.Povratnik na klubu zeničkog tima Ivo Ištuk već je počeo sklapati igračku križaljku za iduću sezonu. Mada se još ne izjašnjava o imenima igrača koje bi želio dovesti, ističe da mu trebaju bekovi, dvojica stopera, jedan ili dva igrača za vezni red i, ako ode Hadžić, jedan napadač. Navodno je poziciji lijevog beka najbliži Zoran Belošević iz Sarajeva.
- Duro i Tripić su otišli, a još šestorici su istekli ugovori (Šabić, Jančevski, Jurčević, Moranjkić, Hasanović i Hadžić). U zavisnosti od ponude na tržištu, možda sa nekim od njih i obnovimo saradnju.Moja je želja da po svaku cijenu ostanu Džekson i golman Bilobrk, koji imaju ugovore, ali i anekse prema kojima mogu otići ovog ljeta. Direktor mi je rekao da je Elvir Čolić naš igrač i da je proljetos bio samo na posudbi u Veležu. Prema tome, i on se mora vratiti - kaže Ištuk pa nastavlja:
- Moramo vidjeti kakva je situacija sa Osmanovićem, Salihbašićem, Džananovićem i Brazilcem Žuniorom (Junior), koji su u proteklom periodu igrali vrlo malo. Ako ne mogu zadovoljiti naše kriterije, nema potrebe da sjede na klupi. Predložit ću da nekoga od njih pošaljemo negdje na pozajmicu.Ištuk će narednih dana iz klupskog omladinskog pogona odrediti i svoje saradnike u stručnom štabu.
Veznjak Dario Purić, koji je, nakon promjenljivih igara u prvom dijelu sezone, proljetos zaigrao na nivou koji se od njega i očekivao, također bi mogao napustiti Bilino polje.
- Za njega, navodno, postoje interesi iz inozemstva. Ako ponuda bude dobra da zadovolji naše finansijske interese, nema razloga da ga ne prodamo - kaže Ištuk.
Prema nezvaničnim informacijama iz kluba, Čelik bi od njegove prodaje mogao inkasirati između 70 i 80 hiljada eura.
avaz.ba

Nema komentara: