18. 07. 2009.

AKTUELNOSTI U NK ČELIK

Upravni odbor NK „Čelik“ Zenica imenovao je Amira Smriku za koordinatora omladinskog pogona. Radi se o mladom, ali iskusnom stručnjaku koji je u minuloj sezoni predvodio juniorsku ekipu Čelika do šampionske titule.
Amir Smriko imao je i zapaženu karijeru kao igrač, koju je počeo ZSK-u. Kao junior nastupao je za Čelik, a prije rata bilježi nastupe i u prvom timu ekipe sa Bilinog polja, te ponovno ZSK-a. Od 1990. do 1999. godine Amir Smriko je igrao i za više klubova u Njemačkoj. Uporedo s tim završava i trenersku školu i dobija B-licencu. Po povratku u Bosnu i Hercegovinu igračku karijeru nastavlja i završava u NK „Zenica“. U ovom klubu nakon toga Smriko je bio trener, a nakon ujedinjenja sa sarajevskim Đerzelezom i pomoćni trener. U Čelik se vraća 2001. godine, i od tada radi sa mladim selekcijama. Njegov rad u omladinskom pogonu krinisan je titulom juniorskog šampiona BiH, koju je Čelik osvojio u minuloj sezoni.
Omladinska škola nogometa u Čeliku dobila je još jedno priznanje. Proslavljeni njemački klub HSV uputio je poziv Adnanu Zahiroviću i Jasminu Smriki da se priključe njegovim odgovarajućim selekcijama. Iako ova ponuda laska Uprava NK «Čelik» ipak je odlučila da mlade nogometne nade zadrži u Zenici. Od Zahirovića i Smrike se očekuje da u narednoj sezoni budu među nosiocima igre u prvom timu Čelika.
Golgeter NK „Čelik“ Zenica Phil Jackson nije otišao na pripreme u Zavidoviće, koje su počele juče (četvrtak, 16.07.). Razlog tome je povreda koljena, koju Jackson vuče već neko vrijeme. 23. jula u Kantonalnoj bolnici Zenica biće mu urađen nalaz na magnetnoj rezonanci, kada će i precizno biti utvrđeno o kakvoj se povredi radi, a samim tim i određeno na koji će način biti sanirana.

www.nkcelik.ba

Nema komentara: