04. 07. 2009.

FERHATOVIĆ I STOJANOV U ČELIKU

Boje Čelika u narednoj sezoni Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine branit će i centarfor Nidal Ferhatović. Radi se o nekada najboljem mladom nogometašu u našoj zemlji koji je karijeru počeo u FK Sarajevo. Ferhatović je igrao i za Velež, njemački Karlsrhue, holandsku Bredu. U sezoni 2008/2009 Nidal je igrao za FK Qarabagh u najjačoj ligi Azerbejdžana, sa kojim je zauzeo šesto mjesto.

„ Mislim da je dovođenje Ferhatovića u Čelik pravi potez. On je odličan igrač i definitivno će pojačati konkurenciju na poziciji špica. Mislim da će se odlično uklopiti i da će zajedno sa Jacksonom, Smrikom i Kapetanom puniti protivničke mreže u narednoj sezoni” – rekao je šef Stručnog štaba NK Čelik Ivo Ištuk.


Dogovor o angažmanu u NK Čelik postignut je i sa Nenadom Stojanovim koji će se okušati na poziciji centralnog beka. Riječ je o iskusnom stoperu koji iza sebe ima bogatu nogometnu karijeru u Makedoniji i Bosni i Hercegovini, ali i o za Čelik potrebnom igraču koji će u Markovića čini posljednju liniju odbrane.

Nema komentara: