25. 07. 2009.

JACKSON SUSPENDOVAN

NK “Čelik” Zenica suspendovao je nogometaša Phila Jacksona. Razlog tome je neprihvatljivo ponašanje ovog nogometaša, koje je prije 15 dana kulminiralo njegovom naprasnom odlukom o prekidu treninga i to bez ikakvog objašnjenja.
U tom periodu Jackson je propustio pripreme u Zavidovićima, nije se javljao na telefon, a niti je lično pokušao stupiti u kontakt sa predstavnicima kluba. U četvratk 23. jula, ponajprije zahvaljujući ljubaznosti Uprave Kantonalne bolnice Zenica, bio mu je zakazan pregled na magnetnoj rezonanci, kojeg je Jackson također propustio.
Pojašnjenja za ovakvo ponašanje Jackson nije ponudio ni na jučerašnjem (24.07.) sastanku sa predstavnicima Uprave kluba. Prilikom pokušaja postizanja dogovora o njegovom daljnjem angažmanu on je odbio da prihvati ranije usaglašeni novi ugovor. Naime u skladu sa dogovorom postignutim sredinom prošlog mjeseca on je prihvatio uslove za novi dvogodišnji angažman u Čeliku, međutim juče je tu mogućnost odbio, kao uostalom i nastavak saradnje na osnovu važećeg ugovora sa Čelikom, koji Jacksona obavezuje do januara naredne godine.
Zbog svega ovoga, a u cilju zaštite interesa i digniteta kluba, Uprava NK Čelik Zenica donijela je odluku kojom do daljnjeg suspendira nogometaša Phila Jacksona.

Nema komentara: