24. 07. 2009.

U NOVU SEZONU BEZ NAPADAČA ??


Sezona Premijer lige ,koja je iza nas zenički ljubitelji nogometa osim po lošem plasmanu,pamtiče i po veoma lošoj golgeterskoj realizaciji.NK Čelik sa 30 postignutih golova,bio je najslabija momčad Premijer lige,a više golova postigli su čak i nogometaši klubova koji su napustili takmičenje,Orašje i Posušje.

Prije par sedmica gledajući imena i broj napadača,koji treniraju sa Čelikom činilo se da je problem u napadu rješen.Uz Džeksona,najboljeg srijelca u jesenjem dijelu Čelik je imao na raspolaganju i novajliju Ferhatovića,Kapetana,sve boljeg juniora Smriku,a čak se uveliko pričalo i o ostanku Emira Hadžića.Međutim,osam dana do početka Premijer lige i derbija se Željezničarom,a sve zahvaljujući kvalitetnom radu naše uprave Čelik na raspolaganju od napadača, ima povrijeđene Smriku i Kapetana.

Phil Džekson nakon što je odbio da trenira sa Čelikom po pisanju današnje štampe angažovao je i advokata kako bi što brže rješio svoj status u Čeliku,a znajući kakve kvalitetne ugovore sa igračima pravi naša uprava uopšte nema sumnje da će Džekson napustiti klub.

Sada već bivši igrač Čelika Emir Hadžić koji je jučer otputovao na probu,potpisao je dvogodišnji ugovor sa grčkim Panetolikosom.

Posebno je zanimljiv "slučaj" Nidala Ferhatovića,koji je proveo mjesec dana sa Čelikom,a još uvijek nije potpisao ugovor.Tako je naš "stručni štab" ovog igrača odlučio poslati(osam dana do početka prvenstva)na ljekarski pregled.Ako prođe ljekarski pregled,postaće član Čelika.

Još jedan napadač,kojeg nismo spomenuli boravio je na pripremama,a radi se o Anti Radiću,koji još nije dao odgovor čelnicima kluba da li želi ostati,a u međuvremenu je naravno napustio pripreme.

Navodno,ako se nerješi pitanje napadača,Ištuk će u napad staviti Aldina Isakovića,kojeg je veći dio priprema uigravao na mjestu stopera.

Čelik će sutra nastupiti na turniru "Galib Mujčić"u Vitezu,a prvu utakmicu igra sa ekipom Rudara iz Kaknja od 16:00.

Nema komentara: