28. 07. 2009.

U SUBOTU STARTA PREMIJER LIGA

Nakon dvomjesečne prvenstvene stanke u subotu će krenuti novo izdanje nogometne Premijer lige BiH. Čelik sezonu otvara derbijem protiv Željezničara na Bilinom polju. Bit će to pravi test za „rekonstruisanu“ ekipu koju će sa klupe predvoditi povratnik na kormilo, Ivo Ištuk. Iskusni strateg, u prvenstvenu trku ulazi sa svega osam nogometaša koji su prošle sezone branili boje kluba: Bilobrk, Nemeljaković, Marković, Kapetan, Jamak, Jurić, Zahirović i Smriko. Tu je sada nekolicina nedovoljno afirmisanih igrača, te Zoran Deket i Branislav Nikić i Puzigača za koje se može kazati da predstavljaju pojačanja.
„Ima dosta šarenila u ekipi, što je i razumljivo jer smo se cijelim tokom priprema skupljali. Uspjeli smo dovesti nekoliko kvalitetnih igrača, međutim na nekim pozicijama smo još uvijek deficitarni. Tržište je bilo skromno, a problem su nam stvorila dešavanja sa Džekosnom, kao i odlazak Hadžića. Vjerujem da ćemo za subotnju premijeru ipak sastaviti respektabilan tim i da uz podršku naših navijača možemo do pobjede. Sada nam je najvažnije da na početku sezone dođemo do tri boda“, kaže Ivo Ištuk.
Zbog odbijanja da potpiše novi ugovor sa Čelikom, Džekson koji je u Zenici trebao ostati do zimske pauze, napustio je ekipu, zbog čega je suspendovan, a dodatne probleme stručnom štabu uzrokovale su povrede mladih Zahirovića i Smrike od kojih u Čeliku ove sezone očekuju mnogo.

Cijene ulaznica nepromijenjene

Upravni odbor NK Čelik odlučio je da se cijene ulaznica za utakmice koje će Čelik igrati pred domaćom publikom neće mijenjati: 6 KM „zapad“, 4 KM „istok“, 2 KM „sjever“ i „jug“. Ulaz za žene i stopostotne invalide ostaje besplatan, dok će 70-odstotni invalidi imati dodatni popust kod kupovine pretplatničkih godišnjih ulaznica koje iznose 70, 50, te 30 KM

Nema komentara: