13. 08. 2009.

ČELIK-BORAC 20:00 h

Ovog vikenda na rasporedu su utakmice 3. kola Premijer lige BiH. Nogometaši Čelika nakon gostovanja u Prijedoru naredni duel imaju protiv Borca u subotu, 15. augusta sa početkom u 20 sati. Ovaj meč i ostale aktuelnosti iz kluba bio je tema današnje konferencije za novinare.

„U Prijedoru smo zaslužili pobjedu no nismo i došli do nje. Nadamo se da ćemo uz podršku navijača protiv izuzetno kvalitetnog Borca doći do prve prvenstvene pobjede. Podrška nam je zaista potrebna jer u timu ima 7-8 novih igrača. Vjerovatno će meč početi ista postava kao u Prijedoru.”, naglasio je Amir Japaur, prvi trener kluba.

Prvotimac Bojan Marković istakao je da će svi koji budu igrali dati svoj maksimum kako bi pobijedili Borca. Pošto je i dalje u toku renoviranje zapadne tribine ona niti ovaj put nije dobila zeleno svjetlo od MUP-a za korištenje tokom utakmice. Za sjevernu i južnu tribinu obezbjeđeni su mokri čvorovi rekao je član Uprave Amir Džidić koji se osvrnuo i na status Elvira Čolića:

“Čolić je bio suspendovan i zbog toga nije nastupio za Velež u prvom kolu protiv Travnika. On je više puta naglasio da ne želi igrati u Čeliku pa je prije drugog kola postignut dogovor dva kluba po kojem je Čolić posuđen Veležu na šest mjeseci uz finansijske uslove koje zadovoljavaju Čelik.”

Na konferenciji za novinare prisustvovali su i predstavnici Udruženja RVI – amputirci općine Zenica kojima je uručeno 66 godišnjih ulaznica za utakmice Čelika. Gospodin Mirsad Redžić u njihovo ime zahvalio se upravi Čelika na ulaznicama i poželio mnogo sportskih uspjeha u nastavku prvenstva.

ČELIK - BORAC

Sudija: Joškić Duško – Prijedor
A 1: Kuljaninović Zikret - Banovići,
A 2: Janjić Siniša – Bijeljina
4: Efendić Mevludin – Sarajevo
Delegat: Martinović Lazo (Čapljina)
Kont. suđenja: Sofrenić Milorad (Bijeljina)

Nema komentara: