18. 08. 2009.

Najlošiji prvenstveni start Čelika

Banjalučki Borac zadao je novi udarac sve jadnijem Čeliku. Usuđujemo se kazati – očekivano, jer još dok su se ekipe pripremale za početni udarac, „golim okom“ vidjelo se da gosti imaju tim, fizički superioran u odnosu na ovaj Čelikov. Narednih 90 minuta potvrdilo je, da je razlika u kvaliteti apsolutno na strani Borca, koji je igrao tek koliko mu je trebalo za pobjedu. Čelikov tim, sastavljan „zbrda zdola“, očito, da bi se zadovoljili prohtjevi menadžera i bolesne ambicije igrača ili nekog drugog njima bliskog, djelovao je borbeno i tu se ovim momcima ne može prigovoriti. Međutim, u sredinama gdje postoji sistem, volja, htijenje i borbenost, odavno su prestali biti jedinice mjere. Udarac Vidovića u 17. minuti preko gola i šut Puzigaće iz slobodnog udarca, koji je u finišu okrznuo prečku, bilo je sve što je uradio Čelikov tim, za kojeg se i prošle sedmice iz kluba tvrdilo da ima kvalitet za vrh tabele. Oko tri hiljade najupornijih navijača koji su u subotu došli vidjeti derbi starih rivala, vrlo brzo su izgubili živce i počeli sa „prozivkama“ trenera Ištuka i članova uprave.
Na press konferenciji na kojoj je trener Čelika prepričavao utakmicu, a njegov kolega iz Borca, Velimir Stojnić u superlativima govorio o zeničkoj publici i Bilinom polju, članovi uprave su razmatrali mogućnost Ištukove smjene. Nakon (ne)prospavane noći, čelnici Čelika opet su sjeli za stol i zaključili kako Ištuku i igračima treba dati podršku u radu!
„U pauzi prvenstva koja će uslijediti nakon 5. kola i utakmice sa Modričom, sjest ćemo i analizirati rezulate i učinak. Uprava će uskoro biti popunjena sa još jednim članom. Radi se o bivšem igraču koji će biti zadužen za komunikaciju između uprave i stručnog štaba“, rekao nam je Amir Džidić, član Upravnog odbora NK Čelik.
„Nestašni“ Fil Džekson (Phil Jackson), kolumbijski napadač, iznenada se u subotu našao u loži Bilinog polja. Nakon što je pristao na potpisivanje novog ugovora u trajanju od godinu i po dana, Jacksonu je ukinuta suspenzija, te se on juče pojavio na treningu. Sa ovim igračem donekle bi trebala biti popravljena „krvna slika“ anemične Čelikove ekipe.

Nema komentara: