04. 08. 2009.

Otrježnjenje u pravi čas

Iako svaki poraz boli, a posebno ako je doživljen na Bilinom polju i od velikih rivala kao što je Željezničar, ne možemo se oteti utisku da subotnjih 0:1 protiv ekipe sa Grbavice, predstavlja otrježnjenje u pravi čas. Devedeset minuta u kojima Čelik nije pokazao ništa, ujedno su i upozorenje da se ekipe za velike domete, kakva je trebala biti Čelikova, ma ko ih projektovao, ne prave “ad hoc”. Izjave, da Čelik ima tim koji će se boriti za vrh tabele, pokazale su se neutemeljenim jer tim kojeg je Ivo Ištuk ponudio za borbu protiv solidnog Željezničara, nije pokazao da ima perspektivu, a kamoli da posjeduje kvalitet za vrh, makar i lige koja se zove Premijer. Bez ozbiljnije akcije, sa nabijanjem lopte što dalje od svoga gola, bez lidera, kreatora igre, ubojitog napadača, bočnih igrača… “crveno – crni” su pred 8.000 ljubitelja nogometa izgledali kao jača srednjoškolska ekipa.
“Nismo loše ni odigrali koliko je loš rezultat. Nemam što da zamjerim svojim igračima. Borili su se, trudili, ali falilo nam je mirnoće. Utakmica je odlučena igrom sudbine. Željezničar je iskoristio tu jednu svoju šansu i pobijedio”, kaže trener Ištuk.
Iskusni trener, zaboravio je da su gosti pogodili stativu, imali još tri izgledne prilike koje su plod grešaka domaće odbrane, dok je Čelik svoje prilike imao nakon individualnih akcija.
« Pribojavali smo se ove utakmice. Stvorena atmosfera je ostavila traga na ekipi. Jesmo sada svi razočarani, ali sezona je tek počela. Treba nam vremena da se uigramo, a ja vjerujem da ova ekipa može bolje”, reče u subotu naveče Ištuk.
Trunka izgovora za blijedo izdanje može biti izostanak Bojana Markovića, koji nije imao pravo nastupa, te povrede Adnana Zahirovića i Jasmina Smrike, međutim navijači koji su finiš utakmice dočekali puni gnjeva sigurno da nisu protestvovali zbog tek jednog poraza.
Navijači, oni pravi, pratili su što se dešavalo od posljednjeg prošlosezonskog meča i sumnjivog poraza od Borca, do zasluženog poraza od Željezničara. Koliko će do njih doći poziv Ive Ištuka na strpljenje, ostaje da se vidi.

Nema komentara: